luni, 23 aprilie 2012

Timpul lui Acuvio

In onoarea lui Acuvio, detinatorul blogului cu cele mai simpatice imagini inchipuite din imagini reale, va prezint cateva fotografii facute de mine in Braila in urma cu aproape 4 ani. 
In piata Traian se afla un superb monument dedicat imparatului care a avut ambitia sa aduca scrisul, drumurile, apeductele si restul lucrurilor pe care dacii le faceau mai putin bine (am uitat ghilimelele):
Tot in parcul central se afla un ceas care probabil a fost mai ieftin decat alea luate de Oprescu la Bucuresti peste o suta de ani:
Daca va uitati cu atentie, pe baza lui se regaseste o imagine care era emblema orasului. Nu se vede foarte bine insa era o corabie cu doua (sau trei) catarge. Asta aparea pe antetul hartiilor produse de primarie:
Dupa cum observati, in acelasi an 1901, primaria Braila folosea hartii cu antet diferit, corabia era variabila. Probabil in functie de nivelul traficului din port ....

6 comentarii:

  1. Mulţumesc pentru cuvintele frumoase, sunteţi excesiv de amabil.
    Statuia împăratului Traian şi Ceasul din Piaţa Traian au fost resataurate anul trecut. Am văzut şi un sigiliu unde corabia avea un singur catarg :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca au procedat la restaurarea lor. Cand am fost eu pe acolo, zona din jurul catedralei lipovenesti era rascolita pentru refacerea pavajelor. Sper ca s-au facut decent si ca au pus piatra cubica. La Braila s-a pus piatra cubica pe strazi inaintea Bucurestiului

      Ștergere
  2. Frumoase. Acum imi dau seama ca nu am fost niciodata la Braila... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pacat ca n-ai fost. Si mai pacat ca n-am apucat noi acea Braila care prospera cand viata portuara era generatoarea bunastarii locale. Eu am prins epoca cand trebuia, militar in termen fiind, sa descarc lemne la combinatu de prelucrare a lemnului sau sa culeg stiuletii rataciti prin brazdele Insulei Mari la sfarsit de noiembrie ...

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. In acea epoca soclurile erau executate dumnezeieste si erau ele in sine niste opere de arta. Si mesterii care le lucrau erau niste artisti pentru ca pe atunci se facea "scoala de arte si meserii". Poate pentru ca nici n-aveau la dispozitie o gresie portelanata :)

      Ștergere