sâmbătă, 8 decembrie 2012

"REFERENDUM" in Alba pentru Rosia Montana?

M-a scarbit nespus acceptarea de catre Antena 3 a publicitatii RMGC pentru un asa-zis referendum in chestiunea Rosia Montana, referendum local in Alba. Inteleg ca mai e unul cu gazele pe litoral !? Asta pe langa faptul ca discursul demagogic al personajelor din clip este absolut enervant. Astept astfel de clipuri si din partea celor din Copsa MiCA_CAre sa ceara repornirea industriei aleia cu negrul de fum, astept un clip cu unii din Techirghiol care sa se vaite ca nu mai vine nimeni la bai, vreau un clip cu unii din orasul Victoria care sa se vaite ca nu mai merge industria chimica ... Cu ce sunt mai speciali aia din Rosia Montana care se vaita in clip decat altii din alte localitati? Dar am mai vorbit despre asta. Cred ca v-am mai povestit si ca niste unguri mai destepti din Rimetea, localitate miniera la 30 de km de Rosia traiesc bine mersi din turism? Ia cautati daca gasiti locuri de revelion in localitate!
Tocmai a scris si Cornel Nistorescu pe tema asta aratand ce vreau sa zic si eu. Este vorba despre exploatarea de resurse naturale si probleme de mediu care privesc statul si nu administratia locala. Resursele sunt ale noastre ale tuturor, ceva ireversibil cu efecte asupra panzei freatice, asupra aerului etc, ne afecteaza pe toti. Acum, eu cred ca rostul unui referendum este de a determina o actiune concreta intr-un sens sau altul din partea celui ce are puterea sa actioneze dar care nu stie cum e mi bine sa o faca.
Cum autoritatile judetene nu au nicio competenta in chestiunile pentru care organizeaza aceste referendumuri, inseamna ca sunt in postura de a arunca niste fonduri publice pe fereastra, nu cred ca pot justifica aceasta actiune. 
REPET UN LUCRU ELEMENTAR: FACI REFERENDUM CAND POTI SA FRUCTIFICI REZULTATUL ! 
Asa ca astept CA_CUrtea de conturi sa-i scuture pe aia care isi bat joc de cetateni si le mai si fura banii!

SUSTINEREA PDL SI A BASESCULUI ASUPRA ACESTUI "PROIECT" DE LA ROSIA MONTANA ESTE ACEEASI MANA MOARTA CA NABUCCO VERSUS SOTH STREAM. Basescu, prin incapatanarea lui, ne-a umilit ca tara pentru ca, pana la urma, "uniunea europeana" care chipurile promova acest proiect ne-a dat teapa si ne-au lasat in total si absolut offside cu rusii. 

12 comentarii:

  1. Reclamă deşănţată am numit-o eu, pentru că absolut nici un politician nu a îndrăznit să intervină ca să nu piardă voturi în judeţ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai vrut sa arunc si eu un comentariu-doua dar imi spune ca nu am acces cu adresa mea de mail. Ma refer la blogul principal, cu Bibliotecaru ...
      La Rosia e o mizerie ce se intampla. Oamenii aia au fost tinuti pe loc si sabotati cu ideea ca nu se poate face nimic altceva acolo decat de minerit.

      Ștergere
    2. Pe perioada campaniei am avut nişte atacuri murdare aşa că am închis comentariile. Recunosc că mi-e frică să le dau drumul... :D

      Ștergere
  2. La un referendum prin care se propunea Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari întrbam şi eu la rândul meu, dacă se face un referendum, “sunteţi de acord să fie confiscate averile lui Voiculescu, Vântu şi Patriciu” ce credeţi că ieşea din urne ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu si eu? Si eu ma gandeam ca maine-poimaine ar putea sa apara un referendum pe tema reintroducerii pedepsei cu moartea in judetul Alba. Cat de relevant ar fi? Sau in Harghita un referendum daca sunt de acord ca spanzurarea unui manechin cu fata lui Avram Iancu sa fie facuta la fiecare 15 martie iar arderea steagului Romaniei sa fie legala ...

      Ștergere
  3. Exact. Un referendum nu înseamnă că indică soluţia corectă, (sunt convins că s-ar vota confiscarea averilor celor pomeniţi sau spânzurarea anuală a lui Avram Iancu) de el se pot folosi eventual cei interesaţi în justificarea unei acţiuni. Pe acelaşi principiu au fost inventate şi comisiile, nu mai este nimeni vinovat de urmări, a hotărât comisia :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu de fiecare data cand vad reclama asta mut canalul. Apropo, s-a validat referendumul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu s-a validat din cauza lipsei de cvorum. Dar chiar daca votau peste 50% din electori, efectul ar fi fost acelasi. Nulitate. Caci, dupa cum spuneam, autoritatile judetene n-au nicio competenta in materie.

      Ștergere
  5. Se pare că unii nu se mulţumesc să jefuiască în voie. Ei doresc să pară şi oameni cinstiţi.

    Deh, au nevoie de blazon când o să iasă cu prada la lumină.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cateodata prada mai scapa din capcana si raneste braconierul. In acest caz cred ca s-ar potrivi "branconierul". Oamenii astia au vandut un sondaj de opinie local la pret de referendum.

      Ștergere
  6. Toate gândurile bune, noul an cu tot ce vă doriţi! La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani si multe idei! Si dezvoltare cat mai rationala in Braila istorica!

      Ștergere