sâmbătă, 6 iulie 2013

GALANTARUL DE SAMBATA XII

Daca te lipesti de fatada Palazzo Rucellai din Florenta poti fotografia aceasta eleganta Loggia de Rucellai.


Au ocupat spatiul pentru un comert variabil (am vazut fotografii in care acolo expunea Bang & Olufsen) dar vi se pare ca aface acest galantar simplu e ... simplu?


Foaia de geam este foarte mare dar, mai complicat, fiind in spatele capitelurilor trebuia sa rezolve si o problema de geometrie descriptiva. Si de masuratori exacte. Au fost conditionati de tirantii care impiedica desfacerea boltilor iar boltile au impus decupajul exact al sticlei din partea superioara. Less is more.

2 comentarii:

  1. Destul de complicat montajul desi pare simplu. Astfel de lucrari se fac, in cele mai multe cazuri, in doua etape: se monteaza efectiv ceea ce este mai simplu si drept ( in cazul de fata panourile mari ) apoi, pentru panourile pe curb se iau sabloane pentru fiecare pozitie; desi par identice, cele 3 arcade au, cu siguranta, diferente de ordinul centimetrilor ... iar la imbinari zid-sticla nu se poate admite asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact. Din pacate n-am facut mai multe cadre din care sa se vada racordul sticlei la curbura boltii. Si am o vaga banuiala ca va trece prea multa vreme pana sa mai ajung eu a patra oara la Florenta ...

      Ștergere