marți, 15 octombrie 2013

BISERICA RUSA

Starnit de fotografiile de la Reptilianu cu Biserica Rusa impachetata in schele, am plasat si eu la PozeDECAT niste fotografii de pe acoperisul Generala catre aceasta biserica. Aici am sa aduc informatii despre autorizarea acestui monument si despre lucrarile de constructie facute fara autorizatie la momentul 1907 - 1908. Iata planul de situatie ca biserica in sine parca lipsea din reprezentarea in dosarul de la AN-DMB, fond PMB Tehnic, dosar 178/1905 (nu mai sunt sigur, am fost cam haotc in fotografiere atunci cand am cercetat dosarul):

Daca nu a fost clara, iata si semnatura autorului:
Iata si cererea depusa de legatia Rusa in 1905:

O alta cerere a consulatului rus v-am mai prezentat, la pachet cu alte stampile si anteturi, sub titlul de articol http://a-craciunescu.blogspot.ro/2011/11/anteturi-si-stampile-in-pseudoconexiuni.html. Fata de cererea asta eleganta, Al. G. Orescu scria aproape trei ani mai tarziu intr-un raport ca rusii construiau fara autorizatie:

Astfel fiind faptele, avocatul rusilor revenea cu o cerere de autorizare si intreba ce taxa trebuie platita:
Intrebarea i-a induiosat pe consilierii locali care n-au zis nimic de amenda pentru constrctia fara autorizatie dar au zis ca scopul nobil impune scutirea de taxa. Hotararea este intarita de semnatura primarului Vintila Bratianu:

Va dati seama ca in ziua de azi asta ar fi fost o mare dovada de virare catre est, de subminare a finantelor publice si s-ar fi impus cercetarea de catre DNA ...

2 comentarii:

  1. Interesant ca avocatul "Legatiunei Imperiale Ruse " nu avea nicio stampila /parafa langa semnatura...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, n-am remarcat aspectul asta. Mai ales ca erau destui arhitecti care aveau hartii personalizate cu numele lor si adresa atelierului de exemplu. Macar era scrisa la masina de scris :)

      Ștergere