marți, 3 mai 2016

MANELISMUL DE RIT ORTODOX

Sub profunda impresie ce mi-a facut-o postarea de la Simplybucharest, preiau de la ei imaginea de mai jos, in toata splendoarea ei:Noroc ca in urma cu cativa ani, in practica de releveu a anului V, o grupa de studenti de la UAUIM a realizat releveul acestui MONUMENT ISTORIC, atat al bisericii cat si al turnului clopotnita neoromanesc de langa aceasta. Stiam ca e un santier acolo dar nu mi-am imaginat asa ceva. Ma intreb daca exista un aviz de la ministerul culturii pentru aceasta grozavie ... Ma duce cu gandul la un banc proaspat, aflat zilele astea. 
Ca cica pacat mai mare decat sa mananci salam in postul Pastelui este sa-l asculti. Poate ca l-au angajat dascal la biserica pe Florin Salam si a fost nevoie de o asemenea "infrumusetare" pentru a-l onora, mai stii?

2 comentarii:

 1. Asta e pe Popa Nan, parcă, nu?! Încă de cînd moșeau să o facă muci, mă întrebam dacă nu vede nimeni. Se pare că, totuși, s-a văzut fiindcă panoul cu "Investim în credință. Primar Neculai Onțanu" a stat o vreme lîngă gard.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu, e pe Traian (intre Calarasilor si Tepes Voda). Investitia lui Ontanu in credinta a mai stricat o parte de oras, langa biserica Silvestru:

   https://pozedecat.wordpress.com/2013/04/15/ne-am-luat-strada/

   Ștergere