joi, 8 octombrie 2009

Anexa 6 Dorobanti 16-18 - Casa Dorobanti 16; neprezentata la CTUAT















2 comentarii:

  1. Foarte interesant studiul istoric. Din ceea ce am citit in acest post. Un adevarat "doctorat". Am aflat o gramada de lucruri noi despre zona. Nici nu stiu ce as putea comenta.
    Poate doar ca nu cosider deloc oportuna construirea unui turn intr-o zona cu trafic atat de intens, in mijlocul unor parcele vechi. M-i se pare aberant.
    O sa mai comentez si dupa ce voi studia si celelalte postari prin care am trecut mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecierea studiului. Nu e doctorat. Daca tindea spre asta ar fi continut, de exemplu informatii complete despre Ernest Brosteanu si ar fi trebuit sa scormonesc fondul:
    http://www.arhivelenationale.ro/images/custom/image/Pdf-uri/DANIC_Fonduri%20si%20colectii/Lista_fonduri_personale_si_familiale_ANIC.pdf
    Sau as fi deschis dosarul de autorizare al casei sale aflat la arhivele PMB: 304/1922, Precupetii Noi nr. 20 (casa disparuta dupa 1990).
    Cladirea inalta nu ar fi atat de tragica pe cat pare la prima vedere. Mai important mi se pare ca functiunea sa nu genereze un trafic auto important si de aceea, daca acea cladire e un hotel de 5 stele inseamna ca are alt profil decat acelasi volum intesat de birouri. Dar, trebuie a repet, nu eu fac PUZ, nu eu fac proiectul obiectului de arhitectura. Eu "decat" (cam asa se exprima pana si presedintele Senatului) am facut o analiza, sper obiectiva, a locului.

    RăspundețiȘtergere