duminică, 18 iulie 2010

CONSTERNARE

http://www.tvr.ro/reportaj.php?play=85803

Dupa o lunga agonie s-a stins ...
Casa Cantacuzino Granicerul s-a dus, ceea ce era de asteptat. Sunt insa consternat de declaratia purtatorului de cuvant al MCPN care sugereaza ca nu ar exista reguli clare privind clasarea monumentelor istorice si trebuie sa facem acum legi ca sa ne lamureasca pe viitor ?!??
Ii recomand inainte sa mai dea declaratii de acest tip sa citeasca legea monumentelor, sa citeasca ordinul ministrului culturii care instituie normele de clasare cu procedurile aferente si sa citeasca si ordinul ministrului culturii care a aprobat regulamentul de organizare si functionare a comisiei nationale a monumentelor istorice.

In fond, toata aceasta mizerie este doar o confirmare a necesitatii demisiei pe care am prezentat-o in postarea anterioara.

Am stat de vorba telefonic cel putin 10 minute cu reportera TVR si in stirile de azi de la ora 20.00 s-a extras un fragment de cateva secunde care nu numai ca nu lamureste cu nimic situatia stupida in care se afla administratia TOATA dar mai introduce si o nota de confuzie pentru ca, hodoronc-tronc eu vorbesc acolo de persecutia poporului evreu. Corect as spune dar SCOS TOTAL DIN CONTEXT caci eu exprimam motivatia reticentei administratiei si spuneam pe de alta parte, ca situatii similare pot exista in viitor - vezi Casa Scanteii. Casa Scanteii, ca si sediul central al miscarii legionare ar fi trebuit sa fie pe lista monumentelor oricata reactie negativa am avea la adresa regimurilor care le-au produs PENTRU CA SUNT CLADIRI UNICE care reflecta acele etape ale istoriei noastre.

Vorbind de istorie as spune ca tocmai am incheiat recitirea "Ciocoilor vechi si noi" ai lui Nicolae Filimon. Cartea parca ar fi un scenariu de film despre administratia zilelor noastre. Deci daca azi e fix la fel ca acum 200 de ani (bonus azi exista internet ...) inseamna ca suntem o natie talamba care nu e in stare sa progreseze, sa aiba o organizare sociala ca in tarile civilizate si asta inseamna ca si peste 200 de ani va fi cu siguranta la fel .....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu