Pare-se ca profesionistii nu mai au loc in sistem.... Va inteleg gestul, este foarte trist ca se intampla astfel de lucruri, sper ca ceea ce ati facut sa nu fie "util" doar constiintei dv., ci sa produca si un reflex critic in nefericitul minister. Desi aceasta a doua varianta e putin probabila...
Nu gresiti, ci actionati cu demnitate si consecvent convinerilor dvs., doar ca temerea mea este ca cei pe care i-ati "incurcat" sa nu "rasufle usurati" in loc sa cada pe ganduri...
@chent: multumesc pentru apreciere dar nu tin neaparat sa pozez in profesionist. E pur si simplu o constatare a inutilitatii prezentei mele intr-o comisie doar pentru a gira, din cand in cand, unele proiecte mai mult sau mai putin dificile in timp ce o chestiune de genul asta e blocata. Polarizarea excesiva a parerilor in trupa "conservationistilor" care de multe ori exagereaza cu exaltare pentru lucruri minore si in trupa "demolatorilor" care considera ca trebuie dat jos tot (vezi comentariile la articolele de presa legate de casa ieseana din postarea anterioara) nu e in regula. Si nu e in regula pentru ca sistemul subred conduce la reactii din astea extreme care fac rau, fiecare in parte. Incerc sa fiu undeva la mijloc, cat de cat rational, ceea ce iar nu e bine caci in situatia sistemului in suferinta mi-o iau foarte des din ambele parti :) @liviiu jicman: multumesc pentru aceasta prima vizita cu comentariu direct. Si aici as vrea sa comentez in sensul in care nu vreau neaparat sa par "un demn" insa urmaresc pe cat posibil sa fiu consecvent. La noi consecventa e o chestiune oarecum rara; in alte parti ea e baza unui sistem. Cum ar putea functiona justitia americana fara consecventa atunci cand practica lor se bazeaza pep precedent si pe modul precedent de solutionare a unei cauze ? Nici nu vreau sa se creada ca am vrut sa "incurc" pe cineva. Recunosc sincer ca nici nu m-astept sa cada cineva pe ganduri. Cred totusi ca actualul ministru are capacitatea intelectuala sa vada problemele reale si sa incerce sa le rezolve in loc sa faca circ mediatic precum spuneam despre anteriorul ministru. Nu prea are logistica necesara dar asta nu e vina noastra.
@ADRIAN_ Nici nu stiu ce sa spun ; mi-ati luat piuitul. Motivele demisiei dv., la care, probabil, se adauga si altele de aceeasi natura, imi dovedesc o data in plus puroiul in care se zbate azi societatea noastra.
nu stiu daca e o chestie buna, ca doar se poate "lupta" si din interior (teoretic), dar parca e bine sa nu te asociezi cu sistemul si elementele lui, macar ca sa dormi linistit...oricum spor la munca in continuare si poate reusesti sa schimbi, macar un pic, gandirea celor care nu au ajuns inca sa termine scoala
Adrian, eu as spune in cazul tau, asa cum Dinescu a spus despre el ca ar fi gresit daca demisiona de la CNSAS, ca ai gresit. De ce? Pentru ca ai fi fost mai folositor in interior. Se vede ca faci ceea ce faci punand suflet, "te cunoastem" de aici ca sa fim convinsi de atasamentul tau pentru oras. Trecand peste acestea te felicit pentru tot oful pe care l-ai expus si pentru modul in care ai facut-o. JOS PALARIA!
@bogdan, @dan, @popescu, @stefan, va multumesc pentru sustinere dar am sentimentul ca pe alocuri imi faceti un fel de imagine de martir ceea ce nu corespunde :) @dan, nu stiu daca e chiar un puroi dar cred cu certitudine ca e multa anemie si inanitie. Exista fara indoiala si mult puroi iarca exemplu va spun un zvon care pentru mine a fost de-a dreptul socant. Cica in urma cu 4-5 ani, la Ghimbav inca mai exista un avion Junkers 52 autentic pe care unii au considerat ca-i bine sa-l taie! Din ce mi-au spus muzeografi de la Muzeul Aviatiei tind sa cred ca e adevarat caci cica in anii de dupa revolutie s-au taiat multe avioane care in alte tari ar fi fost subiect de disputa pentru cine sa-l achizitioneze si sa-l expuna mai intai ... @popescu: asta cu gandirea celor care n-au ajuns sa termine scoala mi-a placut! :) Sa stii ca e mult mai greu decat pare ! :)) @stefan, nu sunt neaparat un personaj pe cal alb care lupta din interior. dupa cum am spus, incercand sa stau la mijloc si sa nu fiu excesiv intr-o directie sau alta ma face sa fiu de multe ori personajul negativ cand pentru unii cand pentru altii. as prefera sa nu fie nevoie de o astfel de lupta de interior s am incercat, atunci cand am avut de facut actualul regulament al CNMI sa introduc toate procedurile care sa dea transparenta, posibilitatea de a cantari de mai multe ori, posibilitatea ca fiecare implicat sa se exprime si in final sa se stie clar cum s-a luat o hotarare. de la teorie la practica drumul nu e insa atat de drept si simplu ...
@dan: ceea ce doream sa spun este ca multe din lucrurile rele care se intampla nu se intampla din cauza vreunui puroi care sa fie asociat cu coruptia ci mai curand din cauza unei mari limitari in gandire din partea unor decidenti si a multor investitori. Neinchipuit de multi din cei care au bani si misca lucrurile au un coeficient de inteligenta care ma face de multe ori sa ma macin pe interior cu intrebarea :"cum dracu' au facut astia bani daca sunt atat de tampiti??" Acest gen de persoane sunt cei care m-au facut sa inventez un termen asociat practicii lor: "demolarea preventiva"!
Este ilustrativ pentru starea de promiscuitate in care se zbat institutiile statului roman. Incluasiv cele de cultura. Plecarea oamenilor competenti si onesti din structurile care ar trebui sa ocroteasca si sa puna in valoare patrimoniul romanesc este reflexul mizeriei care colcaie in aceste institutii. Va doresc succes in continuare, in orice veti face. Inca o data, nedisimulata admiratie pentru modul in care intelegeti sa va faceti meseria.
@florin dobrescu: inca o data multumesc pentru aprecierile la adresa mea chiar daca in general sunt mai mari decat merit @radu: nu cred ca a citit-o. mai mult, zilele trecute am primit un sms de convocare la sedinta zonalei de la inceputul lui iulie ... semn ca directia de Bucuresti (care gestioneaza organizarea sedintelor) n-a fost notificata de demisie. E vina mea pentru ca n-am anuntat si cele doua directii - cea de Ilfov pentru care am prestat "pe gratis" cum ar zice cineva si nici pe cea de Bucuresti care organizeaza activitatea comisiei. M-am gandit insa ca trebuie sa scriu ministrului pentru ca acesta numeste si revoca membrii CNMI sau CZMI, prin ordin. In schimb am primis o instiintare ca trebuie sa produc zona de protectie a caselor clasate din Eminescu 27 si 29, dupa cum si povestesc in demisie :)). Adica oamenii au clasat casele fara respectarea procedurii legale care spune ca simultan se defineste si raza de protectie si acum imi cer mie sa fac ceea ce trebuia sa faca ei in timp ce eu ma ocup, contractual, de cu totul alte adrese acolo! Nu e simpatic ? :))
Vin si eu cam taziu cu o parere, demimisia nu este si o forma de lasitate? In fine eu nu cunosc toate premisele si sincer nu am avut rabdarea de a citi toate motivele enumerate in demisie. Totusi mi-ar fi placut sa dau de acest blog ai devreme avand in vedere neregulile grosolane din orasul Giurgiu referitor la patrimoniu urban, la neglijenta comisiei de patrimoniu daca nu absenta ei in acest oras. Exista o lupta vizibila pentru Bucuresti dar nevoia de a privi si mai departe spre sud eventual, acolo unde cultura si turismul parca ocolesc cu exactitate matematica obiceiurile oamenilor. O cladire de patrimoniu din Giurgiu nu pot spune ca este conservata corespunzator, si mai ales valorizata, nici macar faimosul turn cu ceasornic.
@giurgiu: multumesc in primul rand pentru vizita! Nu mi-am pus problema daca este sau nu un act de lasitate demisia. Poate ca in unele situatii se poate spune si asa, nu cred ca se aplica in situatia mea. Poate ca s-ar putea spune ca e mai curand un semn de deznadejde sau de capitulare ... nu cred ca lasitate se potriveste in acest caz. Se suprapune mult prea bine cu situatia generala a societatii in care se poate vedea cu ochiul liber ca regulile nu mai conteaza, ca ceea ce odata credeam ca sunt valori azi sun piedici sau scrupule de inadaptat, ca in general n-are niciun rost sa te agiti pentru cadrul general cand ai atat de multe de facut pentru tine si ai tai si asa mai departe. Se aplica afoarte bine si la Giurgiu. Am facut cateva comentarii despre asta la articolul despre scoala din Bolintin. Iar putinele proiecte prezentate in comisie venite dinspre Giurgiu ne-au dat tuturor fiori prin "calitatea" lor. Din pacate. Nu cunosc Giurgiul aproape deloc dar stiu ca si situatia turnului a fost una de tipul faptului implinit, cand nu mai ai prea multe optiuni la indemana dupa ce raul s-a comis. Poate ca cei din Giurgiu ar fi trebuit sa treaca mai des Dunarea la Ruse ca sa vada centrul de acolo ... Sper ca ca blogul dvs sa anime cumva cetatenii din oras in asa fel incat sa-si dea seama de ce li se construieste ca sa zic asa! Marturisesc ca unul din proiectele din Giurgiu, undeva pe strada garii daca imi amintesc, ne-a oripilat atat de tare incat s-a propus sa sesizam ordinul arhitectilor pentru retragerea dreptului de semnatura. Totusi, daca nimeni din Giurgiu nu e deranjat atunci de ce am fi noi? De aceea sper ca blogul dvs sa faca parte dintr-o miscare locala mai ampla si de succes!
Convins de faptul ca in urma cu mai bine de 100 de ani s-au pus doua diagnostice corecte in legatura cu tarisoara noastra:
- o tara a formelor fara fond
- o sotzietate fara printzipuri care va sa zica ca nu le are
Pare-se ca profesionistii nu mai au loc in sistem.... Va inteleg gestul, este foarte trist ca se intampla astfel de lucruri, sper ca ceea ce ati facut sa nu fie "util" doar constiintei dv., ci sa produca si un reflex critic in nefericitul minister. Desi aceasta a doua varianta e putin probabila...
RăspundețiȘtergereNu gresiti, ci actionati cu demnitate si consecvent convinerilor dvs., doar ca temerea mea este ca cei pe care i-ati "incurcat" sa nu "rasufle usurati" in loc sa cada pe ganduri...
RăspundețiȘtergere@chent: multumesc pentru apreciere dar nu tin neaparat sa pozez in profesionist. E pur si simplu o constatare a inutilitatii prezentei mele intr-o comisie doar pentru a gira, din cand in cand, unele proiecte mai mult sau mai putin dificile in timp ce o chestiune de genul asta e blocata. Polarizarea excesiva a parerilor in trupa "conservationistilor" care de multe ori exagereaza cu exaltare pentru lucruri minore si in trupa "demolatorilor" care considera ca trebuie dat jos tot (vezi comentariile la articolele de presa legate de casa ieseana din postarea anterioara) nu e in regula. Si nu e in regula pentru ca sistemul subred conduce la reactii din astea extreme care fac rau, fiecare in parte. Incerc sa fiu undeva la mijloc, cat de cat rational, ceea ce iar nu e bine caci in situatia sistemului in suferinta mi-o iau foarte des din ambele parti :)
RăspundețiȘtergere@liviiu jicman: multumesc pentru aceasta prima vizita cu comentariu direct. Si aici as vrea sa comentez in sensul in care nu vreau neaparat sa par "un demn" insa urmaresc pe cat posibil sa fiu consecvent. La noi consecventa e o chestiune oarecum rara; in alte parti ea e baza unui sistem. Cum ar putea functiona justitia americana fara consecventa atunci cand practica lor se bazeaza pep precedent si pe modul precedent de solutionare a unei cauze ? Nici nu vreau sa se creada ca am vrut sa "incurc" pe cineva. Recunosc sincer ca nici nu m-astept sa cada cineva pe ganduri. Cred totusi ca actualul ministru are capacitatea intelectuala sa vada problemele reale si sa incerce sa le rezolve in loc sa faca circ mediatic precum spuneam despre anteriorul ministru. Nu prea are logistica necesara dar asta nu e vina noastra.
Îmi pare rău Adriane. Îţi urez succes în orice vei continua sa faci.
RăspundețiȘtergere@ADRIAN_
RăspundețiȘtergereNici nu stiu ce sa spun ; mi-ati luat piuitul. Motivele demisiei dv., la care, probabil, se adauga si altele de aceeasi natura, imi dovedesc o data in plus puroiul in care se zbate azi societatea noastra.
nu stiu daca e o chestie buna, ca doar se poate "lupta" si din interior (teoretic), dar parca e bine sa nu te asociezi cu sistemul si elementele lui, macar ca sa dormi linistit...oricum spor la munca in continuare si poate reusesti sa schimbi, macar un pic, gandirea celor care nu au ajuns inca sa termine scoala
RăspundețiȘtergereAdrian, eu as spune in cazul tau, asa cum Dinescu a spus despre el ca ar fi gresit daca demisiona de la CNSAS, ca ai gresit. De ce? Pentru ca ai fi fost mai folositor in interior. Se vede ca faci ceea ce faci punand suflet, "te cunoastem" de aici ca sa fim convinsi de atasamentul tau pentru oras.
RăspundețiȘtergereTrecand peste acestea te felicit pentru tot oful pe care l-ai expus si pentru modul in care ai facut-o.
JOS PALARIA!
@bogdan, @dan, @popescu, @stefan, va multumesc pentru sustinere dar am sentimentul ca pe alocuri imi faceti un fel de imagine de martir ceea ce nu corespunde :)
RăspundețiȘtergere@dan, nu stiu daca e chiar un puroi dar cred cu certitudine ca e multa anemie si inanitie. Exista fara indoiala si mult puroi iarca exemplu va spun un zvon care pentru mine a fost de-a dreptul socant. Cica in urma cu 4-5 ani, la Ghimbav inca mai exista un avion Junkers 52 autentic pe care unii au considerat ca-i bine sa-l taie! Din ce mi-au spus muzeografi de la Muzeul Aviatiei tind sa cred ca e adevarat caci cica in anii de dupa revolutie s-au taiat multe avioane care in alte tari ar fi fost subiect de disputa pentru cine sa-l achizitioneze si sa-l expuna mai intai ...
@popescu: asta cu gandirea celor care n-au ajuns sa termine scoala mi-a placut! :) Sa stii ca e mult mai greu decat pare ! :))
@stefan, nu sunt neaparat un personaj pe cal alb care lupta din interior. dupa cum am spus, incercand sa stau la mijloc si sa nu fiu excesiv intr-o directie sau alta ma face sa fiu de multe ori personajul negativ cand pentru unii cand pentru altii. as prefera sa nu fie nevoie de o astfel de lupta de interior s am incercat, atunci cand am avut de facut actualul regulament al CNMI sa introduc toate procedurile care sa dea transparenta, posibilitatea de a cantari de mai multe ori, posibilitatea ca fiecare implicat sa se exprime si in final sa se stie clar cum s-a luat o hotarare. de la teorie la practica drumul nu e insa atat de drept si simplu ...
@dan: ceea ce doream sa spun este ca multe din lucrurile rele care se intampla nu se intampla din cauza vreunui puroi care sa fie asociat cu coruptia ci mai curand din cauza unei mari limitari in gandire din partea unor decidenti si a multor investitori. Neinchipuit de multi din cei care au bani si misca lucrurile au un coeficient de inteligenta care ma face de multe ori sa ma macin pe interior cu intrebarea :"cum dracu' au facut astia bani daca sunt atat de tampiti??" Acest gen de persoane sunt cei care m-au facut sa inventez un termen asociat practicii lor: "demolarea preventiva"!
RăspundețiȘtergereEste ilustrativ pentru starea de promiscuitate in care se zbat institutiile statului roman. Incluasiv cele de cultura. Plecarea oamenilor competenti si onesti din structurile care ar trebui sa ocroteasca si sa puna in valoare patrimoniul romanesc este reflexul mizeriei care colcaie in aceste institutii.
RăspundețiȘtergereVa doresc succes in continuare, in orice veti face. Inca o data, nedisimulata admiratie pentru modul in care intelegeti sa va faceti meseria.
Florin Dobrescu
@Adrian
RăspundețiȘtergereNu repet ceea ce au scris ceilalti. ma inscriu in parerile lor... Nasol...
Crezi ca ministrul ti-a citit demisia?
@florin dobrescu: inca o data multumesc pentru aprecierile la adresa mea chiar daca in general sunt mai mari decat merit
RăspundețiȘtergere@radu: nu cred ca a citit-o. mai mult, zilele trecute am primit un sms de convocare la sedinta zonalei de la inceputul lui iulie ... semn ca directia de Bucuresti (care gestioneaza organizarea sedintelor) n-a fost notificata de demisie. E vina mea pentru ca n-am anuntat si cele doua directii - cea de Ilfov pentru care am prestat "pe gratis" cum ar zice cineva si nici pe cea de Bucuresti care organizeaza activitatea comisiei. M-am gandit insa ca trebuie sa scriu ministrului pentru ca acesta numeste si revoca membrii CNMI sau CZMI, prin ordin. In schimb am primis o instiintare ca trebuie sa produc zona de protectie a caselor clasate din Eminescu 27 si 29, dupa cum si povestesc in demisie :)). Adica oamenii au clasat casele fara respectarea procedurii legale care spune ca simultan se defineste si raza de protectie si acum imi cer mie sa fac ceea ce trebuia sa faca ei in timp ce eu ma ocup, contractual, de cu totul alte adrese acolo! Nu e simpatic ? :))
Vin si eu cam taziu cu o parere, demimisia nu este si o forma de lasitate? In fine eu nu cunosc toate premisele si sincer nu am avut rabdarea de a citi toate motivele enumerate in demisie. Totusi mi-ar fi placut sa dau de acest blog ai devreme avand in vedere neregulile grosolane din orasul Giurgiu referitor la patrimoniu urban, la neglijenta comisiei de patrimoniu daca nu absenta ei in acest oras.
RăspundețiȘtergereExista o lupta vizibila pentru Bucuresti dar nevoia de a privi si mai departe spre sud eventual, acolo unde cultura si turismul parca ocolesc cu exactitate matematica obiceiurile oamenilor. O cladire de patrimoniu din Giurgiu nu pot spune ca este conservata corespunzator, si mai ales valorizata, nici macar faimosul turn cu ceasornic.
@giurgiu: multumesc in primul rand pentru vizita!
RăspundețiȘtergereNu mi-am pus problema daca este sau nu un act de lasitate demisia. Poate ca in unele situatii se poate spune si asa, nu cred ca se aplica in situatia mea. Poate ca s-ar putea spune ca e mai curand un semn de deznadejde sau de capitulare ... nu cred ca lasitate se potriveste in acest caz. Se suprapune mult prea bine cu situatia generala a societatii in care se poate vedea cu ochiul liber ca regulile nu mai conteaza, ca ceea ce odata credeam ca sunt valori azi sun piedici sau scrupule de inadaptat, ca in general n-are niciun rost sa te agiti pentru cadrul general cand ai atat de multe de facut pentru tine si ai tai si asa mai departe.
Se aplica afoarte bine si la Giurgiu. Am facut cateva comentarii despre asta la articolul despre scoala din Bolintin. Iar putinele proiecte prezentate in comisie venite dinspre Giurgiu ne-au dat tuturor fiori prin "calitatea" lor. Din pacate. Nu cunosc Giurgiul aproape deloc dar stiu ca si situatia turnului a fost una de tipul faptului implinit, cand nu mai ai prea multe optiuni la indemana dupa ce raul s-a comis. Poate ca cei din Giurgiu ar fi trebuit sa treaca mai des Dunarea la Ruse ca sa vada centrul de acolo ...
Sper ca ca blogul dvs sa anime cumva cetatenii din oras in asa fel incat sa-si dea seama de ce li se construieste ca sa zic asa! Marturisesc ca unul din proiectele din Giurgiu, undeva pe strada garii daca imi amintesc, ne-a oripilat atat de tare incat s-a propus sa sesizam ordinul arhitectilor pentru retragerea dreptului de semnatura. Totusi, daca nimeni din Giurgiu nu e deranjat atunci de ce am fi noi?
De aceea sper ca blogul dvs sa faca parte dintr-o miscare locala mai ampla si de succes!