luni, 30 ianuarie 2012

Pe langa podul Grant

De putina vreme am trecut peste un numar de kilometri parcursi in vehiculul meu.
Unii s-ar inspaimanta, s-ar inchina cu ambele maini si ar pupa toate snururile cruciforme atarnatoare din parbriz ca sa nu pateasca ceva de genul:
Asta, din fericire, nu e un stalp rupt de mine ca o consecinta a kilometrajului malefic ci de cineva cu un Peugeot 206, undeva in preajma anului nou, pe strada Turda. Locul e imediat dupa coborarea de pe podul Grant dinspre Crangasi. Fotografia e facuta la o saptamana dupa accident. Cand am trecut prima data pe langa stalpul rupt, tocmai ridicau masina care era cu habitaclul intreg dar avea tot spatiul motorului mulat dupa stalp, gaoacea formata fix intre faruri ajungea chiar pana aproape de parbriz ... Cine stie la ce s-o fi uitat soferul (nu stiu ce a patit)? Ca daca mergi in sens invers, cand iesi de pe breteaua de corespondenta cu Calea Grivitei, poti sa afli urmatoarele informatii referitoare la directiile disponibile:
Depinde cat de tare mergi ca sa apuci sa faci manevrele corespunzatoare caci panoul indicator il vezi in plenitudinea informatiei sale abia cand trebuia deja sa te fi decis incotro vrei sa te indrepti.
Acum, iarna, e chiar indicat sa stai asa cu capul dat pe spate si cu ochii holbati caci nu stii niciodata ce turturi se desprind din scurgerile libere, traditionale, ale podului Grant.

Daca te-ai hotarat sa nu mergi la Targoviste (cu speranta ca totusi dl. presedinte ar fi mai potrivit sa mearga acolo) faci la dreapta si ajungi imediat intr-o benzinarie. De curand oamenii astia si-au pus niste imagini publicitare:
Nu ma pot abtine, de fiecare data cand intru acolo, sa nu ma gandesc daca nu cumva au facut vreun contract cu Mahmoud Ahmadinejad ca sa luam si noi o benzina mai ieftina ca tare scumpa mai e ....
Sau poate mi se pare mie ... :) O sa-i placa postarea lui Bibliotecaru ca el avea niste chestii legate de politicieni si gesturi malefice precum si o lunga serie despre Iran :)  

PS: am uitat sa spun ca poza despotului este de la The Guardian

11 comentarii:

  1. Trebuie să vă îngrijoraţi când mai apare încă un 6, vor fi 6 de 6, două perechi de câte trei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt permanent ingrijorat :) am un numar de telefon ce contine o secventa cu cei trei de 6 ... il am de peste 10 ani asa ca se apropie momentul cand se vor implini 666 de saptamani. Noroc ca abonamentul e facut de Craciun asa ca sper ca se anuleaza efectele negative :))

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. e ... nu e chiar prima data. Insa aceasta imagine fiind afisata intr-o benzinarie, pe mine ma pacaleste de fiecare data ! :)

      Ștergere
    2. si ce se intampla cu blogul vostru? am inteles ingrijorarile voastre dar macar profitati de eticheta cu "blogul vizual" daca ala cu "pastrarea memoriei" nu va mai incanta"!

      Ștergere
    3. mi s-a luat inclusiv de facut poze pe strada. a fost frumos, dar acum nu mai am deloc placere sa continui/continuu. poate, candva---

      Ștergere
    4. gasiti voi o cale de revigorare

      Ștergere
  3. Referitor la acel panou amplasat gresit si probabilitatea de a influenta incidentele in trafic - cred ca o parte din vina, in general, o au si masinile moderne care pacatuiesc dpvd al vizibilitatii in dauna designului. Cel putin pe mine uneori ma incurca montantii frontali.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate insa eu as pune ca nici macar designul nu e avantajos. Ma refer la Loganul meu: intotdeauna pe serpentine am probleme de vizibilitate in unghiul de 45 catre stanga asa ca trebuie sa ma aplec si sa-mi intind gatul in stanga sau in dreapta ca sa vada daca nu vine cineva din fata. Si nici macar nu poti spune ca rezultatul urmarit ar fi fost vreo eleganta a caroseriei. Macar sunt multumit ca n-am avut nicio problema tehnica pana in prezent. In ce priveste panotajul ala situatia e clara: l-au montat niste imbecili pentru ca orice design ar avea masina ta, nu ai cum sa-l vezi cu adevarat decat prea tarziu. Dar ce mai conteaza? Toata lumea ori stie drumul ori are GPS ...

      Ștergere
  4. Am dat peste vechea hartă figurativă a Bucureştilor (poate nu aşa de veche). Mi-a plăcut însă tânăra care arăta la hartă :lol:

    http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/425632_3252105062927_1276045852_3958655_127790429_n.jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am vazut-o preluata de Raiden in prezentarea lui despre Piata Universitatii daca nu ma insel. Harta reprezinta situatia din intervalul 1977 - 1983 caci magazinul Unirea era deja un reper iar teatrul national nu fusese inca modificat

      Ștergere