sâmbătă, 14 iulie 2012

VINE REFERENDUMUL !

L-am auzit pe "seful statului" zicand la Cluj, cu subiect si predicat ca, citez aproximativ dar cu sensul exact : "suspendarea presedintelui le-a dat acces la justitie". Asadar recunoaste demonul in mod explicit ca el avea acces la justitie. Si nu numai la justitie din momente ce, tot el spunea, oricand apasa el pe buton afla lucruri despre "oamenii rai". Dupa care ne spunea si noua iar a doua zi se intampla "ce trebuie".  Am mai auzit vorbind cu tupeu nemasurat despre cum ar fi avansati "sefii", 1 din 2 militari din Afghanistan, daca vor vota acolo (spre deosebire de manariile din sectiile din Spania, Italia sau Franta). Cat tupeu sa ai ca sa vorbesti despre aceste presupuse avansari politice viitoare cand tu ai in spate o turma de generali si colonei facuti prin decret la apelul bocancilor ??? Nu e ca si cum ar spune ca asa ar proceda el?

 
Dar vine referendumul! Cu tot cu "comptabilitatea" sa ...

Am colegi (si prieteni as indrazni a spune) care nu vor vota la referendum pentru ca nu vor sa voteze cu PSD, pentru ca "alternativa" ar fi Antonescu ce l-ar gratia pe Nastase, pentru ca USL a facut nasoale si a calcat cu bocancii peste institutii. Au dreptate sa se teama, si eu cred ca sunt destule semne ca USL face nasoale si ca se va comporta fix la fel de abuziv, pe reflexe PSD si PDL cumulate. Dar stiti ce? Eu le spun niste lucruri simple si clare:
1. Referendumul nu are subiect ceva cu alternative. Alternativele se vor transa abia la toamna, la alegerile parlamentare; nemultumirile fata de comportamentul USL se rezolva atunci nu acum
2. Referendumul este strict despre Basescu indiferent cat spune Basescu ca este despre democratie (care oricum e o voma in tara noastra) si despre alte bazaconii. Este despre a da jos un dictator sau a-l pastra sa faca nasoale pe mai departe.
3. Referendumul pentru demitere are un caracter particular caci, spre deosebire de referendumul pentru alegerea culorilor chilotilor presedintelui de exemplu (ce nu ar avea prin subiectul dezbatut vreun revers) are un revers evident. Demiterea ESTE SIMETRICA in fapt cu alegerea. Acelasi principiu este la clasarea monumentelor istorice. Pentru declasare se aplica fix aceeasi procedura, doar ca in sens invers.

Despre porcaria cu cvorumul am o singura parere si sunt de acord cu ea cum se mai spune. Comisia de la Venetia a fost sesizata de CCR pentru ca i s-au luat jucariile si nu ar mai putea sa-si de cu parerea despre orice i se nazare, fie ca e sau nu e in constitutie respectiva chestiune. CCR a impus un cvorum la referendumul de demitere a presedintelui desi aceeasi comisie lagunara careia i se adresa, spunea ca asa ceva nu e o buna practica. Asadar europenii suparati pe noi ca nu punem cvorum tocmai asa suint indemnati sa faca, sa faca referendumuri fara cvorum. Noi suntem insa aia pucistii ... Detalii gasiti la Doamna Profesor Zoe Petre. Eu spun ca CCR a adaugat la constitutie, la fel cum a adaugat atunci cand i-a dat voie presedintelui sa refuze nominalizarea unui ministru ... o singura data (!?). Adica "bine ba baiatu' zii si tu "NU" da' fii salon si abtine-te sa o faci si a doua oara". De unde le scoate CCR pe astea? Din ce constitutie? De cand e CCR corp legiuitor? Iata ca este, ne spune ca nu e constitutional (bazat pe ce articol din constitutie nu stiu) ca presedeintele sa fie demis printr-un referendum daca nu se intrunesc 50%+1 din alegatorii de pe lista. Conditia nu este aceeasi si la alegerea presedintelui. Deci poti sa alegi presedintele cu trei ooameni si nu poti sa-l demiti daca 8,9 milioane au spus ca-l vor jos si nu s-a intrunit cvorumul! Deci CCR impune prin asta tocmai terfelirea principiului constitutional a VOTULUI EGAL. Nu poti sa desfaci ce ai facut prin vot prin acelasi tip de vot. Votul la alegere este mult mai egal decat cel de la demitere! Asa cum votul intr-un tur, fara obtinere de 50%+1 din voturile alegatorilor este cand constitutional cand nu, in functie de categoria alegerilor. La locale se poate la parlamantare nu. Pai bai CCR, chesiunea cred ca e neconstitutionala in toate situatiile, alegerea unei persoane fara majoritate mi se pare grav fie ca e sau nu e scris in constitutie.

Astept nu numai demiterea dar si aducerea tiranului unde i-ar sta foarte bine: PARNAIE! Usierul de serviciu are niste imagini sugestive. Adaug si eu, de la mine, cum adauga si CCR la constitutie:

  
Si mai pun o data ce mai pusesem odata intr-o postare despre fortul Jilava:
Traiane nici nu vrei sa stii cat de mic poti ca sa fii! (parafraza ca sa nu fie considerata plagiat)

 

6 comentarii:

  1. esti pornit rau,putina moderatie nu strica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt pornit bine si nu mi se pare ca nu am fost moderat. In orice caz, enervarea mea are la baza constatarea tupeului maxim al celor din gasca portocalie sustinatoare de Basesc de a acuza fapte sau situatii pe care tocmai ei nu ar fi in masura sa o faca. Dat fiind ca, la cate au facut ei si zeul lor, ei ar trebui sa intre acum in setarea "ciocu' mic". Macar o vreme. Acest tupeu de minti cu gura plina ma scoate din sarite. Mai ales ca am pretentia ca am o gandire logica si argumentata care nu suporta sub nicio forma demagogia.

      Ștergere
  2. Singura lui miza este nevalidarea referendum-ului, cand se va intoarce la Cotroceni, indiferent daca , din cei prezenti la vot, 99% ar fi votat DA pentru demitere... Cel putin asa a afirmat aseara...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cica are o "super oferta" :) Eu sper ca nu apuca. sa faca nicio oferta.

      Ștergere
  3. Eu deja vanez pozele cu usile de la inchisoarea Rahova:) Am deja cateva care sunt perfecte ... astept momentul sa le postez. Daca arestarea lui Nastase am ratat-o, sper ca pe cea a lui cu Basescu sa nu-l ratez ... Mai ales ca am o rubrica speciala " Politicienii si usile"
    Multumesc inca odata pentru fotografiile transmise!

    RăspundețiȘtergere