vineri, 14 septembrie 2012

Cică am avea europarlamentari …

    Am fost stupefiat de modul în care s-a desfăşurat aşa-zisa dezbatere asupra situaţiei din România. În primul rând nu am înteles de ce bugetul nostru s-a mai subţiat un pic pentru a-i deplasa acolo pe dnii Zgonea şi Şova !? Dar asta e doar un amănunt …


Am stat cu gura căscată ascultând “discursul” dnei comisar Reding. Am avut senzaţia ca m-am întors în timp iar domnia sa era de fapt комиссар în vremurile tribunalelor poporului. Căci n-am auzit de mult un asemenea straşnic limbaj de lemn în care sunt aruncate de-a valma cuvinte şi formule cheie (“statul de drept” fiind în exces) într-o acuzaţie fără niciun fel de element concret in spate. Dar nici macar un element concret prin care Ponta ar fi facut şi ar fi dres. Comisia e în continuare îngrijorata …
Eu nu sunt îngrijorat, eu sunt îngrozit de-a dreptul de faptul că un asemenea politruc poate da peste cap o ţară şi nimic nu i se poate întâmpla (politic desigur). Am fost insă şi complet dezamăgit de nivelul reprezentannţilor noştri în PE. Vadim, ca întotdeauna un nebun egocentric care nu a ratat oportunitatea de a spune tuturor că a fost şi el o dată în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Cred ca ăsta fost subiectul intervenţiei lui. Ungurii n-au avut treabă cu referendumul n-au avut nici acum cu subiectul discutat, ei au tras cu “castravetele”, cu proprietăţile lor şi cu alte alea … Nu zic de obişnuita şopârlă numită Macovei. Nu zic nici măcar de absolut neruşinatul domn Preda. 
Ba să zic, să fie clar de ce cred că este o LEPRĂ. Cum poţi să ai tupeul să arunci o minciună imensă în PE spunând că românilor din afară li s-a încercat negarea dreptului la vot? ("Cum să reacţionezi când cetăţenilor din România care muncesc sau studiază în statele membre li se contestă dreptul de a vota" a zis meschinul, luat de aici). Daca pretinzi că predai ştiinţe politice se presupune că înţelegi noţiunea de “listă electorală permanentă” şi ca eşti în stare să constaţi că nimănui nu i s-a negat dreptul la vot. Când socoteşti însă cvorumul, este altceva în discuţie iar ca să amesteci în acest fel lucrurile şi să tragi concluzia ca se încearcă împiedicarea dreptului la vot al celor de peste hotare înseamnă că renunţi fără nicio ruşine la onoare. Căci omul nu poate pretinde că este un cretin care nu înţelege despre ce este vorba în propoziţie, este doar un nemernic ce minte fără să i se mişte un muşchi de pe faţă altfel decât obişnuitul sau rictus dispreţuitor faţă de ceilalţi. 
Revin la dezamăgiri. Dl. Paşcu este cea mai mare. S-a agitat ca un băieţel în curtea şcolii care vrea să-i explice el învăţătoarei de ce s-au bătut doi colegi: “eu, spun eu … am şi bileţel albastru!”. Până la urmă a vorbit de două ori fără să fie în stare să spună nimic dar părea foarte vesel că a apucat să spună şi el ceva. Aceeaşi bâlbâială şi la domnii ceilalţi de la PSD. N-au fost în stare să pună o întrebare coerentă în 30 de secunde ori s-au înecat în chestii de detaliu care nu interesează pe nimeni în cadrul unei discuţii de principiu (Boştinaru). O astfel de abordare aduce doar o doză de mahalagism românesc în Europa căci distinsul domn nu făcea decât să-i trasmită un sincer “ba pe-a mă-tii” mumei pădurii portocalii … Apoi acea doamnă făţoasă, cu steluţă în piept, cu coafura care rezista, a luat cuvântul. Aş zice că dna eurodeputat Dăncilă e o incompetentă politic pentru că zis de mai multe ori, dând apă la moară scursurilor, că Băsescu a fost demis de Parlament. Să faci o asemenea confuzie de termeni e o dovadă de prostie, nu ca la dl. Preda care face chestiile astea conştient şi cu neobrăzare. Doamnă dragă, Băsescu a fost suspendat; demiterea era în grija poporului chemat la referendum!  
Asta era de fapt şi esenţa care trebuia explicată dobitocilor de la PPE care se informează din “presă” cănd aruncă pe gură gugumăniile pe care le aruncă! Mulţi imbecili cu nasul pe sus în acel parlament şi din păcate/fericire au fost şi foarte, foarte puţini prezenţi. Parcă a fost o reuniune româno-maghiară acolo … Nici unul n-a înţeles nimic şi unii au şi spus asta cu subiect şi predicat. Au plecat cum au venit, cu credinţa că dna комиссар Reding n-are cum să spună altceva decât nişte adevăruri, chiar dacă, de justiţie ocupându-se dumneaei, nu a susţinut cu absolut niciun fapt ceea ce a afirmat cu o morgă atât de serioasă. Şi ca să nu uit de asta, aceeaşi morgă serioasă a abordat-o când s-a dus Corlăţean la ea la comisie săptămânile trecute. Aşa apărea în frânturile de la ştiri, venind pe coridor şi intrând în clasă cu o figură severă întinzând mâna ministrului nostru de externe cu un anumit gest de greaţă. Mie mi s-a făcut greaţă când am văzut cum l-a primit. N-am spus degeaba “clasă”. Aţi văzut în ce birouaş meschin l-a primit şi cum a aşteptat-o Corlăţean cuminte acolo între patru pereţi? Asta mie mi se pare foarte ofensator dar nimeni nu pare că a remarcat chestiunea asta de protocol a primirii unui ministru de externe al unui stat membru UE. Bine că nu l-a primit la registratură, din spatele ghişeului … dar asta e altă poveste. 

Noroc totusi cu tânărul Ivan, europarlamentar de la PSD, care a fost foarte articulat şi a putut să spună pe puncte despre ce e vorba. Şi noroc că a fost şi dna Nicolai care să insiste coerent asupra unor principii care sunt călcate grav în picioare, de natură să intereseze PE TOŢI europenii şi nu numai pe nişte argaţi români ai Comisiei Europene ce suntem, din pacate. 

Jalnică dezbatere, jalnică pregătire, jalnic rezultat. Şi nici nu costă puţin …

5 comentarii:

 1. Din ce în ce mai mult am impresia că şi liderii lor sunt la fel ca ai noştri şi că oamenii care sunt pricepuţi sunt în cu totul altă parte... decât la butoane.

  http://giconet.blogspot.ro/2012/09/atunci-cand-suveranitatea-dispare-din.html

  RăspundețiȘtergere
 2. "Interesul poarta fesul" ... prea multa lamentare pentru un fapt evident: exista interese diferite si taber diferite. Problema este cine apara interesul nostru? Din pacate USL-ul mai are de invatat la acest capitol ... au nevoie de oameni cu o anvergura mai mare ... pana atunci o vom mai incasa.
  Cat despre Dl. Cristian Preda, o mare dezamagire ...

  RăspundețiȘtergere
 3. @Bibliotecaru,@Usierul: cred ca avem o impresie si asteptari prea mari de la PE. Nu sunt decat niste oameni iar unii dintre ei nici macar atat. Cristian Preda are de raspuns la "apelul pentru lichele"

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu am avut aşteptări prea mari de la politicieni, instituţiile sunt bune sau rele... după cum sunt ele populate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu e la fel si in cazul legilor? De multe ori se spune ca nu avem cadru legal cand el doar asteapta sa fie aplicat. Sau sa fie interpretat corect in spiritul si litera sa ... Deci legile ar fi bune doar in masura in care chiar ar fi aplicate pentru a rezolva situatiile care au impus crearea lor.

   Ștergere