marți, 11 februarie 2014

ROMANI, VI SE MAI DEMOLEAZA CEVA!

La Oradea. Exista, pana ieri si poate si pana azi, o moara ce avea 130 de ani si arata cu adevarat impresionant. Atat de impresionant incat in urma cu 15 ani primaria dorea sa o consolideze/restaureze ca sa faca acolo biblioteca judeteana.


Am primit de la o sursa a carei anonimitate o voi pastra, imagini ale activitatii de ieri pe acest sit:



Ceea ce se intampla este un rezultat direct al actualelor politici de anihilare a sistemului national de protectie a monumentelor istorice, asa slab cum era el. Comisiile zonale au fost facute tandari de catre marele om de cultura Daniel Barbu iar "descentralizarea" va fi bomboana de pe coliva. N-am avut altceva la indemana decat o adresa catre actualul ministru al culturii, o persoana care pare sa fie mai dedicata scopului pentru care ocupa functia publica. Iata ce am scris, fara speranta ca rezultatul va fi pozitiv pentru ca, din punct de vedere juridic nu prea e nimic de facut iar oamenii aia vor demola complet cladirea pana la sfarsitul saptamanii:


Dupa cum vedeti, distrugerea nu este produsa de niste "mitici" de la Bucuresti asa cum este des invocata scuza pentru unele porcarii care se intampla acolo, in zona "imperiala", unde tot raul vine de aici, din "peninsula balcanica". O alta "demolare preventiva".

Sa spunem deci un ultim ramas bun Morii Emilia din Oradea! 

3 comentarii:

  1. Distrugerea nu e produsa de mitici, evident. E de vina mentalitatea de "mitici" care a infestat "zona imperiala" de aproape 100 de ani. Ardealul e astazi la fel ca fostul Regat. Daca nu mai rau. Toate valorile au disparut. Mutumim, Bucuresti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil sa aveti dreptate pentru ca altfel nici nu mi-as putea explica in vreun fel cum de intr-o zona atat de elitista si de rafinata precum Ardealul se afla bazinul electoral principal pentru un ticalos ca Basescu si clica lui portocalie virata si in verde-albastru.

      Ștergere
  2. Nu uitati ca in '96 tot Ardealul a fost "bazinul electoral principal" pentru Conventia Democrata. Eu cred ca e evident ce incearca Ardealul sa evite.

    RăspundețiȘtergere