marți, 18 august 2020

COVID-ul anului 1798

In anul 1798 a fost o epidemie de ciuma prin Bucuresti. Metoda de diminuare a impactului era de bun simt, n-avea cum sa fie diferita fata de ce ni se intampla noua azi - mai putina interactiune, afaceri afectate (comert, carciumi). Extras dintr-o lucrare a lui V.A Urechia pe care am putut sa o descarc de pe site-ul care in sfarsit merge dupa ce niste ani buni a fost sabotat - digibuc.roCa de obicei, recomand deschiderea in fereastra separata a fiecarei imagini pentru a o putea citi cum trebuie.  
PS: Noua interfata Blogger pare ca imi va pune probleme din septembrie. Am incercat sa public asta cu noul instrument dar nu se putea trece de titlu. E posibil ca din septembrie sa renunt de tot la Blogger din cauza asta.

7 comentarii:

 1. Sunt atât de încântat, deoarece căsătoria mea ruptă a fost restabilită, iar soțul meu s-a întors după ce ne-a părăsit pe mine și pe cei doi copii ai noștri pentru o altă femeie. După 8 ani de căsătorie, eu și soțul nostru am fost într-o ceartă sau alta până când în cele din urmă m-a părăsit și s-a mutat în California pentru a fi cu o altă femeie. Am simțit că viața mea s-a terminat și copiii mei au crezut că nu-și vor mai vedea tatăl. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu am putut controla durerile care mă chinuiesc inima, inima mea era plină de dureri și dureri pentru că eram cu adevărat îndrăgostit de soțul meu. În fiecare zi și noapte mă gândesc la el și îmi doresc întotdeauna să se întoarcă la mine, eram foarte supărat și aveam nevoie de ajutor, așa că am căutat ajutor online și am dat peste un site web care sugerează că Dr.Wealthy poate ajuta să revină la ex. rapid. Deci, am simțit că ar trebui să-l încerc. L-am contactat și mi-a spus ce să fac și am făcut-o apoi a făcut o (Vrajă de dragoste) pentru mine. 28 de ore mai târziu, soțul meu m-a sunat cu adevărat și mi-a spus că îi este atât de dor de mine și de copii, atât de uimitor !! Așa că așa s-a întors în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie și și-a cerut scuze pentru greșeala sa și pentru durerea pe care mi-a provocat-o mie și copiilor. Apoi, din acea zi, Căsătoria noastră a fost acum mai puternică decât a fost înainte, totul datorită doctorului Rich. el este atât de puternic și am decis să împărtășesc povestea mea pe internet, încât dr. Vrăjitor, real și puternic, care mă voi ruga mereu să trăiesc mult pentru a-și ajuta copiii în vremea necazurilor, dacă ești aici și ai nevoie de Ex înapoi sau soțul tău s-a mutat la o altă femeie, nu mai plânge, contactează acum acest puternic turnător de vrăji. Iată contactul său: Trimiteți-l prin e-mail la: Cont: wealthylovespell@gmail.com, vizitați site-ul web http://wealthyspellhome.over-blog.com puteți să-l sunați sau să-l adăugați pe Whats-app: +2348105150446, MULTUMESC Dr.Wealthy

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 4. Interesant text ai extras din lucrarea lui V. A. Urechia. Însă informația care mă încântă pe mine nespus este funcționarea corespunzătoare a site-ului digibuc.ro. Presimt că urmează câteva zile încărcate în care o să răsfoiesc din nou ziare din vremuri trecute în căutare de articole legate de Vatra Dornei și Țara Dornelor în general.

  PS: Poate că nu ai observat, însă 3 din 4 comentarii de la acest articol sunt spam și conțin linkuri către site-uri dubioase. Poate că ar fi bine să le elimini.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bineinteles ca am observat ca e spam. Insa primul am inteles ca face ceva reclama la o spalatorie :) Mi s-a parut interesant ca cineva sa-si faca reclama in araba, pentru servicii in zona araba, la mine pe blog :) Al doilea mi s-a parut mult prea hilar ca forma "google translate" ca sa il sterg. L-am lasa ca sa se distreze si altii. Pe celelalte doua ar fi trebuit sa le elimin fara nicio problema, ce-i drept.

   Ștergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere