marți, 29 decembrie 2009

Detaliere in "cazul Dorobanti"

Revin cu o detaliere volumetrica a ceea ce am considerat eu ca ar fi construibil in parcelele din Dorobanti 16-18, Brosteanu 4 si Eminescu 27. Am constatat ca desi la anumite momente se face mare caz de subiect, ca din cand in cand cate o "jurnalista" mai baga un articol furios, in realitate nimeni nu se osteneste sa se documenteze inainte de a se pronunta. Si, mai ales, nimeni dintre cei ce devin furibunzi cand se lanseaza un asemenea subiect nu a facut vreun comentariu cu argumente contra. Ii multumesc deci lui Radu Oltean pentru ca mi-a spus ca nu considera ca e bine sa se construiasca acolo ceva inalt dupa ce a citit ceea ce am scris. Rezulta in acest fel ca e o parere a lui, subiectiva, ce tine de propria perceptie iar aceasta parere trebuie respectata caci recunostea implicit ca nu are argumente tehnice sau de alta natura obiectiva care sa sustina aceasta opinie.

De exemplu, unele opinii contra se bazeaza pe ideea aportului excesiv de trafic. Totusi, subiectul investitiei preconizate ar fi un hotel de 5 stele. Poate spune cineva dintre cei ce invoca traficul excesiv cam care este aportul direct in trafic al hotelurilor: Bucuresti, Intercontinental sau Howard Johnson? Cred ca nu. O alta functiune propusa este un cazino de standard ridicat, pe langa respectivul hotel. Trafic? Pe principiul asta ar trebui desfiintat cazinoul de la Casa Vernescu. Si, pana la urma, cred ca Teatrul de Comedie din centrul istoric aduce si evacueaza mai multi oameni simultan decat un cazino si cred ca nimeni nu si-ar propune vreodata sa elimine aceasta functiune din centrul istoric.
Si eu am o parere subiectiva pe care o ilustrez in continuare (modelare 3d Mihai Dorcu). Astept pareri asupra acestei viziuni de dezvoltare a locului.
Aceste imagini s-ar vedea din usa restaurantului Pizza Hut de la Hotel Howard Johnson
Cam cum s-ar vedea din peretele blocului corpului diplomatic din str. Eminescu, punctul cu cea mai larga perspectiva de pe aceasta strada asupra blocului (volumele cu rosu sunt casele valoroase identificate in planul de sinteza a valorilor iar cele mai stravezii reprezinta volumele posibile catre fundurile lor de lot)

Ce s-ar vedea din Piata Romana sau din Piata Lahovary.

Imaginile aferente Caii Dorobantilor.
Imaginile sunt construite asa ca simularile ar fi destul de apropiate de realitate spre deosebire de schemele mazgalite de mine la mana libera pe o planseta grafica si pe care le-am introdus in anexa 4 a studiului istoric. Acele imagini din studiul istoric sunt totusi destul de apropiate de volumele reale rezultate din modelarea 3d insa ceva mai mari decat acestea.

5 comentarii:

  1. nu am nici o urma de indoiala cu privire la ce iti scriu mai jos asa ca citeste cu atentie:

    atitudinea si gandirea ta sunt mai mult decat gresite. sunt periculoase.
    demonstratiile pe care incerci sa le faci sunt ridicol de elaborate. scopul pe care il urmaresc le denigreaza si le face inutile.
    ce e insa cel mai grav este ca ocupi functia pe care o ai si ca prin asta reusesti sa treci ideile tale proaste celor tineri.
    prin tot ceea ce faci contribui la distrugerea, cu buna stiinta(culmea! nu poti fi acuzat de incultura!) a orasului in care locuiesti si a oricarei posibilitati ca ceva sa mai poata fi salvat sau imbunatatit.
    este scandalos ca exista oameni ca tine - produsul penibil al unui sistem de invatamant bolnav - un "zoi" romglez cum adevarat graiesti.

    stiu ca ai fost cuminte si ai citit cu atentie pana acum. probabil zambesti blazat. foarte bine - vorbele urmatoare sunt o amenintare adevarata: vei avea de suferit pentru "cazul Dorobanti" - prostia se pedepseste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, multumesc pentru "comentariu". Cum spuneam, motivele ce m-au determinat sa deschid aceasta discutie au fost aprecierile de tip "huo" care nu au explicatii rationale in spatele lor. Ceea ce spuneti dumneavoastra aici, sub onorabilul anonimat, se inscrie in aceasta descriere. Deci am luat nota ca gandirea mea e gresita si periculoasa insa trebuie sa ma bazez in aceasta constatare pe bunul simt al dumneavoastra. Adica sa va cred pe cuvant, pe baza notorietatii profesionale a dumneavoastra de anonim.
    Acum, in ceea ce priveste ideile proaste pe care le trec celor tineri e posibil sa mai fie oarece sanse. Studentii nu sunt niste personaje aduse la o tortura prin care sa le picur cu forta prin ureche ceva anume, ei au discernamantul sa asculte, sa compare si sa-si formeze o opinie profesionala. Au dreptul la opinie nu ca in timpul sistemului de invatamant bolnav care m-a produs pe mine. Desi la noi in scoala se obisnuieste ca indrumarea de atelier sa fie numita "corectura" am insistat intotdeauna ca studentii pe care ii deformez atat de periculos sa considere intalnirile cu mine drept o simpla discutie care sa le lamureasca unele aspecte si care sa le dea unele idei in dezvoltarea propriei viziuni a proiectului in studiu. Daca sunteti un student complexat care nu gaseste alta forma de rabufnire decat prin astfel de mesaje anonime ... regret sincer. Daca sunteti cineva din afara profesiei dar care emite pareri certe fara sa fi trecut pragul facultatii noastre atunci va invit sa contactati pe studentii care m-au intalnit candva si sa le cereti lor opiniile despre mine. Si poate incepeti cu cei ce au luat notele cele mai mici pentru a avea raspunsuri mai obiective.
    Prin urmare, acest comentariu pe care il faceti aici il iau mai curand ca pe o amenintare ce, daca as exagera un pic, as putea-o incadra la "terorism". Inteleg ca sunt un prost care trebuie pedepsit. Mai inteleg ca am totusi circumstanta atenuanta ca sunt produsul unui sistem de invatamant bolnav asadar sper ca plata sa se rezume la ceva gen taiatul cauciucurilor de la masina cel mult.
    Altfel, consider ca sunt alte lucruri cu mult mai scandaloase pe lumea asta. Mesajul dumneavoastra si modul de adresare este unul dintre ele.

    PS: demonstratia "ridicol de leaborata" este chiar sumara; o adevarata demonstratie se poate face printr-un studiu mai larg de urbanism.

    RăspundețiȘtergere
  3. A, si domnule/doamna anonim, as avea rugamintea sa va pronuntati si asupra subiectului cu scoala din Bolintin. N-ati vrea sa trimiteti mesaje de amenintare si catre prefectura Giurgiu? Dar despre casele alea din Sulina ce spuneti? Jur ca nu le-am distrus eu, in nemernicia mea ca un caine turbat ...
    Si poate totusi explicati mai bine ce distrug eu si ce ar fi putut fi salvat altfel. Pentru ca, dupa cum ati spus, sunt doar un prost care n-a priceput nimic din orasul asta. Luminati-ma!

    RăspundețiȘtergere
  4. uf, iti place sa scrii mult. si tot ce e mult... stii vorba, nu?

    iti reconfirmi prostia: daca mi-as deconspira anonimatul nu as mai putea duce la sfarsit amenintarea. iar taiatul cauciucurilor e ceva prea inofensiv si golanesc. te rog sa te gandesti la ceva mai serios. vorbele mele au fost "vei avea de suferit". ia-le literal.

    in plus, ce inseamna niste cauciucuri in plus la banii pe care ii poti lua pe un studiu istoric "telefonat"? trebuie doar sa decorezi si sa disimulezi, cu multa ipocrizie, dar si cu multe informatii, scopul real al PUZ-ului care se doreste aprobat. pentru genul asta de mega-proiecte, stii mai bine decat mine mecanismele de aprobare care pot fi atat de usor ocolite in Romania, de dragul banilor imobiliari si cu putina imaginatie. fara moralitate - aia e pentru neadaptati. fara intelegerea frumusetii orasului - aia nu mai e pentru nimeni.
    totul pentru bani, totul pentru victorie!

    chestia cu terorismul ma amuza. merci.

    cat despre studenti, sunt suficient de dezinteresati si inculti ca sa poata fi struniti usor si superficial. e suficient sa li se arate ca se poate "si altfel" decat "idioatele" regulamente ZCP - e deja un model comod pentru ei.

    amenintarea ramane valabila. e si ultimul meu comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Exista un alt Anonim, la fel ca mine, care si-a permis sa atace NEARGUMENTAT ceea ce tu, Adrian, ai prezentat aici in mod TRANSPARENT si PROFESIONIST legat de subiectul Dorobanti...Anonimul acela este, cu siguranta, un Membru (nu vreau sa-l jignesc scriind acest cuvant care poate fi si altfel inteles si interpretat) frustrat sau doar complexat intr-una din comisiile care analizeaza si decide in legatura cu astfel de propuneri, analize etc. Il sfatuiesc fie sa "schimbe canalul", fie sa incerce o alta metoda: cu rudotel sau distonocalm, asta daca se milostiveste vreun farmacist sa-i elibereze un astfel de tratament care sa-i curme suferinta...
    Adriane! Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere