luni, 29 noiembrie 2010

Au trecut 20 de ani

iunie 1990

Comentarii recente despre condamnarea comunismului mi-au adus in memorie momente diverse din 1990. Nu mai stiu cand in cursul anului universitar 1990 - 1991 am facut o mica expozitie la Club A cu o serie de desene satirice pe care le produceam la inceputul anului 1990 si pe care, unele dintre ele cel putin, le-am si vazut publicate in "Catavencu" - inainte ca acesta sa devina "academie". Minora creativitate de atunci pare ca a cam disparut odata cu lehamitea mea crescanda fata de toate discursurile stereotipe, sforaitoare, marcate de clisee si de tot celalalt arsenal al persoanelor ce fac astazi politica in tarisoara noastra.
Desenul de fata e facut prin sfarsitul lui iunie '90 pe cand Marian Munteanu era inca arestat abuziv si lumea cerea eliberarea lui din incarcerarea tipic comunista rezultata din gandirea "emanatului".

Bineinteles ca "emanatul" avea o forta de reactie la dispozitie si aceasta fusese mobila gratie unui anume personaj ce avea atunci tangente cu ministerul transporturilor si care, dupa ce a asigurat atunci garniturile de tren oprite de altii la Craiova, in mod miraculos, dintre doi candidati comunisti, s-a ales presedinte! Dupa izbanda asta (deja prea veche si apasatoare pentru noi) isi poate permite, in sfarsit, sa-l condamne pe seful lui de acum 20 de ani, la pachet cu comunismul din care el insusi s-a intrupat !
iunie 1990

Sper sa fie apreciat "conceptul" meu anticomunist caci oricum vad ca subiectul anterior, ce merita dezbatut, nu a starnit nicio injuratura, daramite vreun comentariu :))

2 comentarii:

  1. bun, bun. imi plac mult caricaturile din 1990-1991. mai am cateva ziare pe-acasa. poate le scot la lumina :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam! La un "Tineretul Liber" am luat si un premiu trei cu o "smangaleala" d'asta ... ce vremuri ...

      Ștergere