joi, 11 noiembrie 2010

CORNELIU COPOSU


Astazi are loc o comemorare la bustul seniorului din Piata Revolutiei, la Cretulescu. Se implinesc 15 ani de la trecerea la cele vesnice. Imi amintesc si acum cum am stat la o coada imensa pentru a-i aduce atunci un ultim omagiu la sediul PNTcd din Piata Rosetti.

Ora este 12.30 pentru cine simte ca poate sa vina azi. Din pacate azi am programat fotografii la arhive si nu pot veni caci le-as rata pana tocmai luni ...


Corneliu Coposu, alaturi de Ion Ratiu au fost poate singurii politicieni din anii '90 care sa merite a fi numiti repere. Si cu toate astea romanii i-au injurat sau i-au apreciat cu doar 5%. Sa nu ne intrebam de ce suntem azi unde suntem caci majoritatile de la noi asta produc de 20 de ani incoace ...

Dumnezeu sa-l aiba in paza!
Imaginea de la Lilick

5 comentarii:

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Corneliu Coposu!
    Printre barbatii politici pe care i-am stimat si in care mi-am pus nadejdea in anii '90, alaturi de cei doi pe care i-ati pomenit, a fost si liberalul Radu Campeanu.
    Pe domnul Ratiu l-am cunoscut la Casablanca in 1995, iar pe domnul Campeanu - la Praga, in primavara lui 1990, inainte de alegerile prezidentiale din tara. Era de ajuns sa-i asculti un minut ca sa-ti dai seama ca ai in fata niste oameni deosebiti, deschisi, onesti, increzatori, si care erau facuti sa ajunga lideri intr-o tara civilizata (dar nu in Romania).
    Privind in urma cu 15-20 de ani imi dau seama de naivitatea si inocenta acestor trei oameni politici, printre putinii bine intentionati din Romania, care nu percepeau si nu se puteau apara in fata urzelilor securistice.
    PNT practic a disparut, discreditat in fata opiniei publice, si daca nu se intampla vreo minune, prevad ca acelasi lucru se va intampla cu PNL.
    Manipularea a devenit azi atat de pregnanta, incat partidele cu doctrina si programe nu mai au nicio valoare in ochii alegatorilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim, Adrian. Am pus poze si un filmulet.. de azi. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Lilick: eu multumesc pentru punerea la curent!
    @Dan: niste oameni adevarati! pe dl Campeanu nu l-am inclus din doua motive. primul e gafa (asa cum o consider eu) cu regele-presedinte. in plus, liberal fiind eu in convingeri, in primavara lui '90 m-am inscris in PNL. la putin timp a aparatut episodul "lupilor tineri" cum le spunea atunci lui Patriciu, Tariceanu Chiliman, Boroianu si restul. oamenii au fost exclusi din prima, am participat la o sedinta in care s-a comunicat asta de catre dna Sanda Tattarascu Negropontes. asta mi s-a parut stupid atunci caci, aproape in timp, pana si la UTC intai iti dadea un avertisment, un vot de blam, ceva inainte sa te dea afara. stiu asta caci un coleg de liceu trebuia sa plece in Canada asa ca am fost adunati la clasa ca sa-l excludem din organizatie :)). pe acest motiv de lipsa democratica (asa cum vedeam eu aceasta excludere intempestiva a "tinerilor") am renuntat sa ma implic mai departe in PNL. Dl. Campeanu era presedinte asadar nu mi-a placut ...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dan: am uitat sa spun ca eu consider ca PNT a disparut in primul rand pe mana sa. cum au iesit din tutela lui Coposu, ca urmare a disparitiei sale, au luat-o in jos pentru ca au promovat in conducere numai persoane ce nu pareau sa aiba alte merite decat anii de puscarie. asta s-a vazut grav prin faptul ca de la corectul "jos comunismul!" n-au fost in stare sa faca pasul decisiv pentru a face ceva concret in aceasta directie. mai mult, s-au vazut "invinsi de sistem" ceea ce iar nu mi-a placut. dupa aia au si luat-o razna cantand cu voce portocalie alaturi de cei care practic i-au ingropat cu tot cu cutitul ce li-l bagasera in spate.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ADRIAN
    Sǎ nu vǎ supǎraţi pe mine dacǎ vǎ spun cǎ naivitatea dv. este înduioşǎtoare: aţi crezut, probabil, cǎ dupǎ 1989, democraţia se va instala repede pe tǎrâmurile mioritice (aici îmi amintiţi de pǎţania amicului lui Moş Gerilǎ dintr-un banc ce circula în anii ’70-’80). Animat de cele mai bune intenţii, aţi mers sǎ cǎutaţi democraţia la liberali şi aţi fost dezamǎgit de cei bǎtrâni din partid (Câmpeanu, Negropontes etc.) ...
    Toate lecturile mele istorice şi politice aratǎ un singur lucru: democraţia nu a fost niciodatǎ la ea acasǎ în România (poate cǎ nu se simte).
    Ca şi acum 20 de ani, nici acum nu veţi gǎsi democraţia în niciun partid de aici, aşa cum nu e prezentǎ nici în societate.
    Cât despre PNL, va dispare din acelaşi motiv ca şi PNŢcd, adicǎ tot pe mâna sa, din incapacitate de adaptare, din refuzul de a vedea cǎ lumea s-a schimbat. Aşa au dispǎrut şi dinosaurii acum 60 milioane de ani.
    Şi idealurile mele sunt liberale; sunt convins cǎ la un moment dat cineva le va prelua cu succes.

    RăspundețiȘtergere