Citesc la Gondolin ce s-a dezbatut la nivel superior in PNL. Aflu urmatoarele:
" [...] Având în vedere că actuala putere şi majoritatea acesteia în Parlament au impus formula votului uninominal într-un singur tur pentru alegerile locale, considerăm în acest moment că aceeaşi formulă trebuie impusă şi pentru alegerile parlamentare.
În legătură cu eventuala comasare, cu ipoteza sperietoare vehiculată de către domnii Boci, trebuie spus foarte limpede că oricând şi oricum vor avea loc aceste alegeri, chiar în condiţii pe care cei care au majoritatea le vor impune, noi le vom câştiga. Nu ne temem deci nici de comasarea alegerilor, dar spunem foarte limpede următorul lucru: dorim alegeri cât mai repede. România, autorităţile României la nivelul local, mai ales la nivel parlamentar şi guvernamental, au nevoie de o nouă relegitimare.[...]"
Dupa ce aflu asta, gasesc mai jos prognoze despre primaria Bucurestiului ca raspuns la intrebarea despre sustinerea lui Oprescu daca acestuia n-o sa-i placa sigla USL:
"[...] Nu. Ceea ce domnul Sorin Oprescu dorește și ceea ce nouă ni se pare normal și suntem gata să susținem este condiția sa de independent în sensul de a nu se înscrie în PSD că a mai fost, știe cum e, sau în PNL, ceea ce nu îi putem pretinde pentru că dânsul a declarat că așa, filosofic, e un om de stânga. Dar în ceea ce privește asumarea politică a frontului USL sau a aliniamentului politic USL, evident că e nevoie dacă suntem împreună. [...] "
Astea capata alte mici nuante pe Mediafax (adica aici si aici) dar iau de bun ce e in transcrierea lui Gondolin caci stiu care sunt capacitatile intelectuale ale jurnalistilor.
Stau si cintesc si raman, asa, cu gura cascata ... Stau si ma intreb ce s-o alege din toata rationalitatea seriilor de expunere a problemelor votului uninomina majoritar pe care le face Transildania, daca ce spune Varujan Vosganian despre problema asta o fi chiar o gogorita ... E adevarat ca mai apoi Crin Antonescu a subliniat ca o eventuala comasare e un atac la democratie dar ... Fie! ... Sa nu zica lumea despre noi ca suntem niste politicieni fricosi, acceptam provocarea!
Cu alte cuvinte facem rabat la democratie ca sa-i dam jos pe astia, sa venim noi astia care nu ne temem sa facem rabat la democratie!
Da, stau cu gura cascata si nu stiu exact ce sa mai cred. Pentru ca vad ca principiul nu conteaza si asasinarea democratiei insesi prin admiterea ca cineva poate castiga fara sa aiba 50% poate sa fie acceptata cu atata usurinta. Imi cade falca pentru ca vad ca nu e important ca Oprescu contorsioneaza legea, demoleaza abuziv si arunca bani in aberatii costisitoare ci e important daca accepta sau nu sigla USL, daca vine imbracat in verde sau in alb, daca pupa sau nu condurul pentru a fi sustinut! Nu stim inca ce ... Doamne iarta-ma! ... vrem de la orasul asta ca liberali dar cautam omul care sa castige. Asta este important, sa castige UN OM si nu UN PROGRAM ...
Acum ce sa zic, daca tot e bine si acceptabil cu comasarile astea eu am o propunere si mai tare!
Sa se comaseze localele cu parlamentarele dar si cu sesiunea de bacalaureat!
Si cine stie, dupa o zi maraton, ne-o invita dl. Mazare intr-un club sau un cazino, unde sa stam sa fumam pana dimineata aruncand la zaruri inconjurati de gagici si seici veniti cu iahtul! Cine nu s-o alege poa' sa mai vina in sesiunea de restante da' atunci tre' sa spele paharele si sa stranga chistoacele!
din zbor (515)
Acum 18 ore
Foarte buna propunerea ta din final. Imi pare rau ca am dat deja (si demult) bacalaureatul. :))
RăspundețiȘtergere@Lilick: ne ramane speranta ca daca punem bani deoparte o sa putem fuma ca serpii pana dimineata in cluburile lui Mazare :) Fireste, de gagici ma voi bucura numai eu, daca nu vor fi prea multi seici pe acolo :))
RăspundețiȘtergereCalitatea politicii, şi nu numai a celei naţionale, se înrăutăţeşte, vizibil, de la zi la zi. Dacă prin 2007 m-ar fi ascultat să deschidă o academie specială care să pregătească politicieni pentru guvernare, poate că nu s-ar fi ajuns aici.
RăspundețiȘtergereOpozitia, daca vreas sa-si pastreze credibilitatea, nu poate face rabat la democratie.
RăspundețiȘtergereOff-topic:
RăspundețiȘtergereVreau sa-ti cer parerea despre un proiect urbanistic-imobiliar.
Ieri am aflat mai mult intamplator (din cauza unor proteste violente a 100 de muncitori chinezi contractati la santie) de proiectul Palas din iasi.
12 hectare de teren public din plin centrul Iasiului (langa palatul de cultura) au fost date practic pe gratis dezvoltatorului. Si se pare ca in mod ilegal: http://www.botosaneanul.ro/stiri/u-telea-blocheaz-un-proiect-estimat-la-200-milioane-e/
Totusi constructia contiunua pe anexele curtii domnesti din Iasi. nu stiu cum se face decarcarea arheologica.
Ce parere ai despre proiectul asta, din punct de vedere urbanistic?
@Bibliotecaru: Cu siguranta ar fi fost utila o astfel de academie dar numai pentru unii. Pentru marea majoritate se va dovedi in curand (mai curand decat ne inchipuim) ca cei 7 ani de acasa vor fi foarte greu de recuperat. Pentru ca unele atitudini politice tin de un anumit reflex de comportament. Nu poti sa formezi un reflex daca n-ai exercitiul respectiv iar exercitiul social e generat tocmai de anii de care spuneam. Degeaba faci scoala de bussiness, faci bani din bussiness, iti iei masini scumpe daca la semafor lasi pe urma geamul in jos si arunci chistocul pe strada nu? Depinde de ce ai in reflex si nu de academia urmata.
RăspundețiȘtergere@Transildania: Acel proiect de la Iasi cred ca e mai vechi de 6-7 ani, nu sunt sigur. De la bun inceput a fost controversat si a batut mult pasul pe loc dar pana la urma se pare ca a fost prea important pentru unii incat sa treaca. Acolo sunt mai multe probleme. Cele care ma nemultumesc pe mine (cred ca i le-am si spus primarului in 2007, in fata machetei expuse in principalul complex comercial) sunt completa detasare de configuratia locului. Adica axialitatea Palatului Culturii nu se regaseste de loc in compozitia urbana a complexului, racordul cu piata de sus e cu totul neinspirata, detaliile nu ma conving. In plus acolo e o problema cu solul ce a fost candva mlastinos, sol ce a dat probleme de fundare chiar Palatului Culturii. De aceea au trebuit sa bage o groaza de bani in foraje si pilotari. Cred ca e un proiect nefericit, care putea sa se faca si altfel daca ar fi facut un concurs. Nu ma pronunt asupra montajului "public-privat" si asupra legalitatii sale dar stiu ca este un proiect la fel de important pentru primarul Iasului precum autostrada suspendata pentru primarul Bucurestiului. Si cum a fost candva parcarea de langa biblioteca clujeana pentru un personaj mic.
RăspundețiȘtergere@Transildania: la noi vad ca se face rabat la orice. Am fost in 2007 la Iasi intr-o delegatie dinspre Comisia Nationala a Monumentelor Istorice pentru a discuta cu primarul Nichita asupra a ce trebuie facut in legatura cu o cladire de secol XVIII descoperita la sapaturile unui pasaj pietonal. Inca n-au terminat lucrarile acolo dar la data descoperirilor primarul parea destul de incurcat. Pana la urma mi-a facut impresia unui om rezonabil care cel putin iti da impresia ca stie sa asculte. S-au facut compromisuri, adaptari asa ca macar acolo s-a conservat cate ceva, nu s-a facut rabat total. La Palas nu cred ca erau prea multe chestii arheologice de gasit pentru ca acolo cam era albia Bahluiului, zona inundabila din cate stiu eu si prea putin ocupata dupa cum arata planurile istorice (firesc de altfel dat fiind conditiile de teren)
RăspundețiȘtergereSă îți pui falca la loc, în politică se mai face și politichie. Bune observații. Cu alte cuvinte se face rabat de la democrație pentru a arăta că și „noi” suntem capabili de așa ceva. Știi, ca în vorba românească: cine fură azi un ou, mâine va fura un bou.
RăspundețiȘtergere@Cepeca: nu stiu ce sa ma fac pentru ca de la o vreme am cam inceput sa vaz enorm si sa simt monstruos ... Eu sper sa nu uitam ca ala pe care-l boscorodim acum ca a furat la Neamt a fost candva un membru de vaza PNL. Iar madama Nutzi ce treaba avea in CG la capitala daca n-ar fi fost sustinuta de PNL? Chiar daca nu ne cheama pe niciunul Darie, totusi n-ar trebui sa uitam caci se poate intampla din nou. Imi placea replica aia din serialul Twin Peaks: "It is happening again!"
RăspundețiȘtergerePNL nu trebuie sa sustina pe oprescu pentru ca este un om lipsit de bun simt, nu ca nu isi asuma o sigla...
RăspundețiȘtergereDar ai cui sa ii explici asta?
Nu prea!
Cei care inteleg nu ia decizii..
@catalin cornea: din pacate Oprescu este vazut bine de public pentru ca a miscat cu adevarat niste lucruri foarte vizibil. Nimeni nu-si pune problema ca ceea ce face avea alternative mai bune (unele nu sunt din vina lui caci el a preluat la finalizare) ca unele sunt abuzive sau ca unele sunt inutile si ca banii aruncati erau mai eficienti pe alta componenta cu mai bune rezultate (transportul public in prioritate).
RăspundețiȘtergereDeci pentru ca e vizibil ce a facut, pentru ca vorbeste din topor (pardon, din popor) si rezoneaza cu scuipatorii de seminte, are scor. Pentru ca are scor, are partidele la picioare pe principiul comercial "ia cere-ma tu!". Asta e ... astia suntem, astia defilam!
Corect!
RăspundețiȘtergerePartidele sunt la picioarele lui oprescu si pt ca aceste partide nu au avut oameni care sa fie interesati de Bucuresti pe toata perioada activitatii lor si care sa „se se pregateasca pt primarie” indiferet ca sunt candidati, vor fi peste 10 ani sau niciodata…
Nu, candidatii diferitelor partide au devenit iubitori si cunoscatori de Bucuresti in preajma desemnarii lor in cursa…
La pd-isti incepuse anul trecut udrea cu „dragostea fata de bucuresti” si mai nou „pleasca” se preocupa de bucuresti si interesant e ca unele idei nu sunt rele… iata ca ajung sa apreciez pe „pleasca” :D
Spre exemplu, Orban, dupa ce a pierdut primaria in 2008 l-ati mai auzit sa fie preocupat de Bucuresti? Eu nu prea…
Ori mie mi se parea de bun simt (poate am eu o alta notiune a bunului simt decat asa-zisii reprezentanti politici) sa continue lupta pt Bucuresti. Sa fie preocupat de tot ce face primaria de tot ce se intampla cu Bucurestiul, sa taxeze greselile si sa sustina proiectele bune… ati vazut sa faca asta Orban? Dar Blaga si Videanu?
Ei doar au candidat/s-au bucurat de functie, scaun si avantajele pe pe care functia respectiva le ofera unora ca ei...
Asadar din cauza ca PNL, spre exemplu, nu are nici macar un lider important care sa fi dovedit zi de zi interes pt Bucuresti (poate nu stiu eu) normal ca se vede in situatia jenanta sa sustina un mitocan „independent”…
@Catalin Cornea: nu pot sa va contrazic. E intr-adevar trista constatarea asta ca in decursul timpului nu s-au detasat cateva figuri de marca ale PNL care sa fie la "serviciul de permanenta" in ce priveste capitala. Si mai trista mi se pare alergatura asta dupa o figura charismatica ce ar trebui sa castige numai ca sa nu castige ceilalti caci daca n-ar fi asa s-ar vorbi mai curand despre niste obiective si despre niste politici clare ce ar fi vital de atins in opinia PNL, obiective pe care le-ar putea pune in practica mai multe persoane, oricare dintre alea de care vorbeam ca ar fi la "serviciul de permanenta".
RăspundețiȘtergere