vineri, 16 septembrie 2011

La Placinte inainte ...

Simpozionul de la Chisinau la care am participat avea ca tema identitatea locului iar eu am sustinut ca in identitatea unui oras se contopesc mai multe aspecte, printre care si elementele alimentare. Plecand la Chisinau, am primit de acasa comanda ferma pentru bomboane de la "Bucuria" iar eu eram cu mintea setata pe placintele pe care le mancasem data trecuta.

Cum ieri am fost anuntati ca Hungry Mole aniverseaza trei ani de blog cu "Simply Bucharest" , m-am gandit ca postarea de fata se impune. In onoarea acestui moment festiv, am gandit un articol "a la Hungry Mole".
Va prezint placintele (cutiile ca placintele le-am infulecat de mult) de la Chisinau la care-mi ramasese gandul, de cand mancasem ceva asemanator la "La Taifas", un local din Chisinau destul de faimos. Sunt foarte bune cele cu varza murata, cu branza de vaci si verdeata dar si cele cu mere. De data asta am luat la pachet aceste sortimente, de la firma "La placinte" din bd. Stefan cel Mare si Sfant pentru ca mi s-a spus ca sunt mai ieftine si erau oricum mai aproape. Cred ca cele de la "La Taifas" erau totusi mai savuroase dar poate doar imi joaca memoria feste ori eram eu atunci mai flamand. Poate mi s-au parut mai bune si pentru ca atunci aveam si cuvenitul vin alaturi ...
Revin si va arat cum va puteti aduce acasa cateva portii. Ca orice pizzerie, "La placinte" are si cutii dedicate pe care, mult mai bine decat la noi acasa, le poti lua intr-o punga speciala, cu portiuni pretaiate in asa fel incat sa poti pune cutiile teanc in ea.



Nu vreau sa uit sa va recomand sa intrati in acest magazin, foarte aproape, ce poarta numele "Ciocoville" si unde gasesti tot ce-ti trebuie in materie de bomboane locale. Tinta mea erau bomboanele cu lapte de pasare de la "Bucuria" insa am luat si niste jeleuri foarte bune, cum nu mai mancasem de mult, in forma de jumatati de feliute de lamaii si portocale.


Data viitoare am sa iau mai multe ca se pare ca nu ai restrictii la vama asa cum e la capitolul tigari, pe care nu le poti trece cu voie decat in cel mult doua pachete.
La multe postari HM ! (daca raspunde inseamna ca inca ma mai citeste :) )

9 comentarii:

  1. Trebuie amintit că plăcinta era principalul fel de mâncare în Moldova lui Ştefan cel Mare. :D Astăzi plăcintele se fac mai mult ca desert, plăcintă cu brânză şi plăcintă cu mere...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Bibliotecaru: nu cred ca se fac placintele mai mult ca desert! Sunt si alte sortimente: cu cartofi, varza proaspata, branza sarata. Nu prea sunt de desert, sunt bune pentru a bea un vin. Mie imi plac alea cu varza murata :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mancat si eu placinte cu varza, cartofi (astea sunt de post), dar si cu carne sau branza. Dar nu le zic pirosti?

    PS - Te asteptam joia viitoare la Cafenea la intalnirea cu primarul.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ ADRIAN
    Sigur că da, sunt şi alte sortimente. De aceea nu am spus "se fac numai" ci "se fac mai mult". De regulă felul de bază pentru prânz şi cină astăzi nu mai este plăcinta, nici cu cartofi, nici cu varză, nici cu spanac, nici cu căprioară sau iepure, cu ciuperci, cu coacăze, cireşe, vişine, caise, gutui, prune, cu ficat, cu peşte... sau clasicele plăcinte cu dovleac şi nucă.

    RăspundețiȘtergere
  5. citesc... deci exist!
    de unde am fost m-am intors ghiftuit ca un sultan. dar uite ca zilele trec si incep sa uit si de sarailii, si de musacale, si de alte minunatii!
    si cele mai bune lucruri pe care le-am mancat ieri-azi in Bucuresti au fost 2 merdenele si o gogoasa...
    dar pentru articol iti multumesc cat pot de frumos. buuune tre' sa mai fi fost, placintele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocmai am aflat ca bobo "Bucuria" se ezista la Auchan... Placinte din pacate nu...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Lilick: multumesc pentru invitatie! S-a mutat joia in loc de marti sau e numai o chestiune de program al invitatului?

    @Bibliotecaru: aveti dreptate, eu doar spuneam ca ponderea retetelor placintelor dulci e mica in raport cu alea ce nu se pot considera desert - cu varza, carne sau ciuperci de exemplu

    @HM: bune au fost; nu le rata cand ajungi la Chisinau!

    @Vlahul: Multumesc pentru informatie. Nu am fost niciodata la Auchan, ca sa ma dau de gol nici macar nu stiu exact strada unde este :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Amu am vazut ca sint in insectar. Te-am intepat la rindul meu in categoria 'weapons of gods".

    RăspundețiȘtergere
  9. @Richard: Multumesc! Sper ca nu e pentru reciprocitate ci pentru ca mai strecor cate o poza bine facuta (nu tehnic) din cand in cand :))
    Weapons of gods este un pic cam mult pentru mine ... daca era si o categorie "demigods" ..:))

    RăspundețiȘtergere