duminică, 12 august 2012

DEMOCRATIA, GITENSTEIN SI REVOLUTIA FASAITA

Cică azi-mâine vine un băiat de la Washington sa vada dacă trebuie sau nu să ne scadă nota la purtare fiindcă am vrut, mulţi dintre noi, să scăpăm de un dictator (al cărui caracter probabil că e evident şi pentru un idiot). Nu sunt singurul care simte un disconfort faţă de motivaţia invocată pentru această vizită. Ca să nu mai spun că dacă problema e atât de gravă nu înţeleg de ce nu vine secretarul de stat ci apare "decât" un adjunct. Ţară de mâna a doua sau ce? 

Ne spunea dl. Ambasador Gitenpârţ că stăm bine cu democraţia din moment ce sunt unii oameni care protestează în stradă la frig crâncen şi totuşi nu-i împuşcă nimeni precum în Siria. Ăsta e standardul de “optimism” american, l-au preluat destui în presă. Acum, mă aşteptam ca după atâtea trompete care au afirmat zilnic că la noi e o lovitură de stat, să se aplice din nou standardul democraţiei americane. 
Dar degeaba am căutat vreo declaraţie, a băiatului ăluia care-şi zice ambasador, care să-i spună purtătorului de tricou bleu, din casa aia de un prost gust monstruos şi cu pretenţii de sediu de campanie, că n-are cum să fie lovitură de stat. Pe modelul sirian invocat in iarnă, dl. acela trebuia deja să-i fi spus până acum suspendatului că nu poate fi vorba de lovitură de stat până nu-l împuşcă precum pe celălalt în Libia
Ori al nostru e încă în viaţă şi mestecă bazaconii nestingherit, ba îl mai şi bagă televiziunile în seamă. 

Dar asta e clar că se poate întâmpla în România, un non-stat căruia îi scuipă oricine seminţe în cap, ba chiar şi pe propriul teritoriu naţional unde mai vin din când în când nişte “vecini şi prieteni” care îşi dau cu părerea dacă cetăţenii români ar trebui sau nu să participe la vot. Şi pentru că “cetăţenii” sunt fie prea aproape de stadiul de moluscă fie sunt din “intelighenţie” dar sunt unsuroşi rău. Ăştia din urmă  sunt demni del cel mai plenar dispreţ pentru că nivelul lor de cultură garantează faptul că înţeleg pe deplin situaţia deci aleg cu bună ştiinţă să manipuleze opinia publică. 
Nu cred că dl. Pleşu nu înţelegea că referendumul nu este despre “înlocuire” ci despre “demitere”. Demitere simplă, punct.
 
Dacă ne uităm cu mai multă atenţie la steagul pe care îl credeam revoluţionar, e posibil ca un pixel albastru să ne arate de ce suntem aşa. Pentru că dacă măreşti mult pixelul albastru se vede asta:  
sursa imaginii este: http://www.ofertemancare.ro/administrare/poze/Mamaliguta_61.jpg

10 comentarii:

  1. 1. Nu am inghetat in acele zile pe strazile capitalei ca sa vina acum un cetatean strain sa faca un raport despre starea din Romania. Un asemenea raport se face prin centrala de spionaj de aici si prin Ambasada, altfel mi se pare ca alianta cu SUA este una de vasalitate.
    2. Nu sunt pro Antonescu, nici pro Ponta, nici pro Basescu. Pur si simplu nu mai cred in niciun politician, toti mi se par acelasi aluat. Sincerc, i-as inchide pe toti in Casa Poporului si as chema stafia lui Tepes sa le dea foc.
    3. SUA se pare ca nu se multumeste cu sutele de milioane de Euro inghitite de autostrada din Transilvania care leaga nimic de nimic, cu gazele de sist, cu Rosia Montan ori cu avioanele ruginite pe care le-am/o sa le cumparam de la ei.
    4. Exportul lor de democratie este acelasi lucru cu civilizarea facuta de Imperiul Roman, iar Columna de atunci este azi CNN-ul si toate documentarele stupide de pe History.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca romanii au facut ceva mai mult ... Cred ca se supraliciteaza rolul americanilor; n-avem niciun beneficiu real de la ei. In afara de exportul de creiere nu stiu exact sa avem vreun beneficiu pe piata americana. Poate cu Ford sa iasa ceva caci cu Coca Cola Pepsi si McDonalds se fac bani din consumul intern, fara vreun impact tehnologic in industrie. Bechtel e un fel de Van Goethem in economie ...

      Ștergere
  2. Întrebarea este ce caută oficial american la simplul cetăţeanul în tricou albastru?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vada daca nu cumva are deja buze reci ... caci probabil daca il proptesc va trebui sa presteze la licurici macar cu achizitia unor avioane la mana a doua?

      Ștergere
  3. Acelaşi gust amar. Unchiul Sam a fost orbit de “flacăra democraţiei” a celui cu promisiunile, vechi şi noi. Încă un preşedinte care nu înţelege că nu mai este dorit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Basescu a sustinut relatia cu SUA ... SUA se cam contreaza cu Europa ... deci e normal sa trimita pe cate unul ca semnal de sustinere. Totusi, la cat a sustinut Basescu interesele americane ar fi putut sa trimita si astia pe altcineva, nu un functionaras de rangul 4. Sau poate si asta este un indiciu ... Oricum, americanii nu prea sunt rafinati in ale diplomatiei iar Basescu indiferent de situatie nu mai reprezinta mai nimic si pe nimeni.. Se cauta o iesire eleganta din situatia penibila din acest moment.

    RăspundețiȘtergere
  5. Gitenstein inseamna "piatra buna" pentru ca "giten" este "bun" in idis(de la "gut")Oricum pt B e super-giten!!!

    RăspundețiȘtergere