vineri, 10 mai 2013

Porele cristoaie turcesti ale unui 10 Mai 1891

La aniversarea a 25 de ani de domnie a lui Carol I, un personaj care era "independent" fata de partidele politice scotea un ziar care a devenit exponentul socialistilor in cele din urma. La fel ca un dan diaconesc din ziua de azi, preocupat de "soarta poporului", fondatorul ziarului batea campii insultandu-l pe Regele Carol I. Eu spun ca batea campii caci cred ca istoria ne permite astazi sa vedem cine spunea "adeverul" atunci. Cred ca fascinatia acestui ziar justifica pe deplin recuperarea marcii prin convertirea dupa Revolutie a celor de la Scanteia in ceva "adevarat", care i-a aplicat buze umede fundului iliescian in 1990, care ne-a intoxicat stimuland mineriadele si care a hulit si atunci la adresa Regelui. A Regelui MihaiI.

In 11 Mai 1891 aparea acest numar al ziarului respectiv:

In cuprinsul articolului (de la www.dacoromanica.ro) gasim urmatoarele pasaje din care aflam ca dinastia lui Carol I n-are cum sa se perpetueze caci "romanii" il urasc pe Rege de la Carpati pana la Marea Neagra si ca acesta era un nimeni, mai ales in raport cu armata:Individul care scria aceste lucruri era un complexat marcat de propriul esec in raport cu caderea lui Cuza astfel ca "adeverul" era unul doar al lui asa cum devine acesta si pentru diversi "jurnalisti" precum Pora, Turcescu, Cristoiu, Tapalaga si alte asemenea taraturi morale.

Insa azi e o zi de sarbatoare si vreau sa semnalez si eu patronajul Casei Regale asupra Federatiei Romane de Oina care organizeaza un eveniment duminica, 12 mai, pe Stadionul Tineretului de la Arcul de Triumf.


Din comunicatul lor desprind urmatoarele:
Duminica, 12 mai 2013, incepand cu ora 9.30, se va desfasura pe stadionul “ Arcul de Triumf” - “Supercupa Romaniei la Oina – Cupa Regelui”, competitie la startul careia se vor alinia cele mai bune trei echipe ale sezonului anterior al competitiilor organizate de Federatia Romana de Oina. Competitia din acest an are loc la 114 ani de la desfasurarea primului Campionat National de Oina - Bucuresti , 9 Mai 1899.Federatia Romana de Oina se afla de curand sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I, Supercupa Romaniei la Oina fiind primul eveniment desfasurat sub aceste auspicii, totodata el fiind inclus si in calendarul evenimentelor ce marcheaza ziua de 10 Mai – Ziua Regalitatii. Startul oficial al competitiei va fi dat de Alteta Sa Regala Principele Nicolae, totodata Alteta Sa Regala urmand sa participe si la festivitatea de imanare a Cupei Regelui echipei castigatoare.

Traiasca Monarhia!

Un comentariu: