joi, 29 martie 2012

PolitiCA CA un joc de copii

Da, cacofonia din titlu nu e intamplatoare. E determinata de chestia recenta legata de dl. Frunzaverde care, in extremis, a decis sa ceara azil politic la PNL. Ca sa mai candideze, evident. Deprimant este faptul ca este primit pentru ca, nu-i asa, pana nu demult era condamnabil traseismul politic. Se pare ca trebuie doar gasite circumstantele atenuante care sa justifice traseismul. Asadar, asa cum "seful mafiei personale" a dlui Nastase a putut accede la iertarea pacatelor si promovarea in grad si functie, tot asa se pare ca "mafia vamilor" este acceptabila atat timp cat joaca in echipa corecta. Mie insa mi-e greata pentru ca in felul asta nu prea mai votam "schimbarea". Stiti ca odata am votat schimbarea, aceasta a venit calarind navalnic peste 15.000 de specialisti. Specialistii cu "schimbarea" ii vedem pe la PDL, fie ca e Dudu (care ar trebui "sa faca ceva pentru astia" - adica fantoma PNTcd) fie ca e Radu Vasile sau altii ca domniile lor. Tot schimbam astfel schimbarile ca sa "plece ai nostri ca sa vina ai nostru". Nu-mi place mai ales ca nici nu inteleg prea bine caci rezulta ca oricum USL ar fi castigat la Caras.

E ca la jocul ala din copilarie care se chema "Tara, Tara, vrem ostasi!". Echipa adversa striga cu foc "pe cine?" si in urma slolicitarii era trimis omul corect. Care fie se lasa prins fie aducea cu el un prizonier. E vreo diferenta fata de politica romaneasca? Nu. Asistam la un permanent schimb de prizonieri dupa regulile copilariei. Numai ca aceste copilarii ne cam costa la buzunare si la nervi pe toti ...
Iata, de exemplu, aflam ca dl. refugiat politic Frunzaverde este deja si etichetat vicepresedinte PNL dat fiind ca aduce dupa el niste primari. Ce statut? Aiurea! Pai parca din statutul PNL rezulta ca vicepresedintii SUNT ALESI  la congres. Sau nu? "Se putea?" ....  CONTEAZA !??? Din arhive am gasit un antet de la ministerul de resbel (ca tot vine resbelul electoral si vorbim de ostasi, fie ei si din jocurile copilariei):

Daca ar fi sa fac o pledoarie o noua stema a tarii as schimba un mic detaliu si as face-o asa:
Uram tradarea dar iubim pe tradatori! In momentul acesta mie mi se pare ca "Romania bunului simt" are o mica pata portocalie pe obraz iar cand se stinge lumina pata devine de-a dreptul maro ...
Pupat piata independentii!

14 comentarii:

  1. Odata ce legitimarea conducerii centrale se face pe baza de lista a presedintelui, alegerea prin congres devine doar un detaliu tehnic, mai usor de trecut cu vederea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, din pacate. Asta cu alegerea BP pe lista a presedintelui eu o incadrez in aceeasi categorie cu alegerea primarului din primul tur.
      Ramane un detaliu care ar fi mai greu de trecut cu vederea din punct de vedere statutar: numarul fix de vicepresedinti - 15. Daca dl. Frunzovenescu este numit vice inseamna ca altcineva este dat jos pentru a ramane 15. Cine si de ce?

      Ștergere
  2. Să sperăm că nu vor primi voturi sub o nouă culoare, de noi, de vot depinde ceea ce acceptăm sau nu, să privim totuşi şi numele celor de pe buletinele de vot, nu numai culorile să priceapă şi unii şi alţii că nu asta aşteptăm patru ani.
    Şi imaginea: Crine, ia-le tu pe toate, sunt imaculate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca eu astept de 22 ... Votul "impotriva"
      mi-a cam ajuns dar n-am ce-i face. La locale voi fi din noi impotriva - Oprescu ma obliga la asta, Poteras ma obliga la asta.
      Imaginea cu pricina e ca intotdeauna bine gasita :) Am si comentat-o.

      Ștergere
  3. Cred ca atragerea lui Frunzaverde nu are legatura directa cu alegerile din Caras ... e vorba de destabilizarea la nivel central a PDL-ului iar din punct de vedere politic este intr-adevar o lovitura si strategica si de imagine. Hai sa nu fim "fete mari" ... politica, peste tot in lume, este doar tangentiala cu moralitatea. Problema este ca la noi de deciziile politice depinde viata de zi cu zi si paine majoritatii oamenilor ... acest lucru e aberant. Poate vom depasi acest nivel totusi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, inteleg aceasta lovitura din punctul de vedere al destabilizarii adversarului. Insa nu vad de ce as mai inghiti pe viitor lozincile alea cu "nu toti politicienii sunt la fel", "Romania bunului simt", dude d'astea ...
      Nu cred ca vom depasi nivelul pentru ca in sistemul in care oamenii voteaza doar un steag, o culoare, un slogan, vom avea ce meritam. In tari ca Japonia, Suedia, Germania sau Finlanda totusi sunt mai putine secaturi fie pentru ca au cat de cat onoare, fie pentru ca sunt mult mai precauti cu imaginea si jocurile lor, fie pentru ca expulzarea din sistem se face pentru lucruri mult mai marunte ...

      Ștergere
    2. Cam inalta stacheta ( Germania, Japonia, Suedia, etc. ) n-ar fi mai normal sa ne propunem tinte palpabile, macar pe la media tarilor? Cat despre onoare ... eu as vorbi mai degraba despre respectarea unor reguli ale jocului si atat.

      Ștergere
    3. Da, poate am exagerat. Insa si respectarea regulilor este o minima forma de morala si aici nu cred ca s epate vorbi de stachete. Morala exista sau nu exista. Stacheta banuiesc ca se aplica electorilor in masura in are sanctioneaza sau nu lipsa moralei celor alesi. Un prim pas ar fi respectarea propriilor reguli (aici ma refer evident la statutul PNL) ...

      Ștergere
  4. cand am auzit de chestia cu vicepresedintele gandul mi-a zburat exact la dv. mi-am zis- ia uite, il pun pe ache frunzaverde direct viceprezident, ce-o fi in mintea si sufletul celor care sunt au luptat pentru pnl de 20 si mai bine de ani? e ca treaba aia cu 'booo! different shirt!' ca tot sunteti fan seinfeld, dl. festivusescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt un intransigent :) Nu pot sa spun insa ca am luptat pentru PNL. Desi m-am inscris in primavara lui 1990, m-am retras la fel de repede atunci cand au fost expulzati "lupii tineri" printre care ii regseam pe Tariceanu, Chiliman, Boroianu. Eu "luptam" pentru mine, ca sa fiu reprezentat onorabil.
      Astept inca articol. Am gasit in arhiva o scrisoare de la un grup de pietrari italieni catre primarul capitalei ca nu fusesera platiti de mult la exploatarea pe care Bucurestiul o avea in concesiune. V-o trimit pentru continuarea articolului cu biserica italiana?

      Ștergere
    2. multumim foarte mult, dar ma tem ca am si uitat parola la acea casuta de mail. poate candva o sa mai vina vreun articol.

      Ștergere
  5. Imi cer scuze dar nu obisnuiesc sa fac schimb de linkuri. Nu toti dintre cei pe care ma urmaresc se gasesc in lista mea si nici eu nu ma regasesc in listele tuturor celor pe care-i urmaresc constant. Dar am sa fac o vizita cu certitudine, multumesc pentru invitatie si pentru aprecierea blogului meu!

    RăspundețiȘtergere