duminică, 2 septembrie 2012

Casa LUI Stefan Mihaileanu

Suntem obisnuiti cu "casa din Mihaileanu" unde ar putea sa se dreaga dictatorul dupa diversele lui oboseli. Dragalasenii de-ale lui Acuvio ... 

Dar cum o fi aratat o casa a lui Stefan Mihaileanu? Nu stiu daca e vorba despre profesorul care a dat numele strazii dar numle se potriveste. Iata cererea si gluma de "casa": 



De la Arhivele Nationale, Directia Municipiului Bucuresti, fond PMB Tehnic, dosar 11/1879 

Mai adaug un exemplu similar de cladire meschin de fastuoasa sau fastuos de meschina - cum vreti sa o luati - anume o bucatarie amplasata la strada Sfinti:


De la Arhivele Nationale, Directia Municipiului Bucuresti, fond PMB Tehnic, dosar 44/1889

4 comentarii:

  1. Mulţumesc. Sunteţi excesiv de amabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Destul de micuţă ca suprafaţă în comparaţie cu aspectul monumental, dar cochetă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar in contra regulamentului salubritatii constructiilor care impunea la locuinte o latrina pe apartament. Se vede ca acea casa, cu o scara absolut chinuita, nu avea prevazuta o astfel de facilitate. O astfel de constructie cu etaj, de mai putin de 35 mp de suprafata la sol ... Interesanta mi se pare bucataria caci pentru a putea fi plasata la strada a trebuit sa o inalte pana la o cota a cornisei care sa corespunda strazii. Prima casa e avizata de Grigore Cerkez a carui semnatura se vede pe plansa iar a doua poarta avizul lui George Mandrea.

      Ștergere