sâmbătă, 22 iunie 2013

GALANTARUL DE SAMBATA X

In 2005 am avut placerea deosebita sa pot vizita sediul unei organizatii fabuloase - Les Compagnons du Devoir. Asa arata atunci intrarea in sediul lor:



Intre timp si-au dat seama ca era o culoare cam stridenta si au revopsit:
Imaginea este luata de pe Google Maps de unde puteti vedea si vecinatatile. Am lasat si detaliile de adresa pentru cei ce vor sa mai caute:

Vecinatatile inseamna o exceptionala librarie cu tot felul de carti legate de profesiunile constructiilor si, mai ales, ale restaurarii.

Voi arata la rubrica "Usile de duminica" de la celalalt blog, PozeDECAT, cateva detalii pe acest subiect. Langa libraria respectiva se gaseste o constructie medievala care a avut oarece interventii:

Imaginea, care se vedea si in cadrele generale de la Google Maps, avea si un detaliu interesant:
Multe dintre detaliile unor astfel de interventii asupra constructiilor istorice din Franta sunt legate de baietii aia de la "compagnonage". Baietii aia care invata meserie in cadrul acestei organizatii profesionale cu totul speciale sunt niste "artisti meseriasi" in adevaratul sens al cuvantului. Iata, spre exemplificare, o macheta care a fost produsa ca lucrare de diploma (6000 de ore de munca dupa cum se vede in eticheta) a unui dulgher aspirant:




Fara alte comentarii. Poate intr-un alt articol care sa arate ce jale e la noi cu pregatirea meseriasilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu