luni, 11 ianuarie 2016

INUTILITATEA RAPORTULUI COMISIEI PREZIDENTIALE ASUPRA PATRIMONIULUI CONSTRUIT DIN 2009

Am scris in articolul trecut despre un raport intocmit in 2009 de catre o larga echipa de specialisti, adunata la initiativa individului care a ocupat functia prezidentiala in 2009. Nobila initiativa, grobian personajul. Insa asta este o alta problema, onorabilitatea membrilor acestei comisii nu poate fi pusa la indoiala din cauza fostului cotrocean. Calitatea profesionala a fiecaruia dintre acesti membri era un fapt ce nu putea si nici nu vreau s-o contest insa asta nu garanta si un rezultat de echipa. Din cate stiu eu, nici nu s-a lucrat cu adevarat in echipa, fiecare avand de intocmit o felie mai mare sau mai mica. De altfel, acest lucru este perfect vizibil in textul raportului. Din pacate insa, textul propriu-zis nu mai este disponibil, el pare ca a fost scos dupa reornamentarea paginii oficiale de la Cotroceni. Mai sunt urme in internet care nu va lasa insa decat comentariile asupra materialului si nu textul in sine. Si asta nu este bine pentru ca o sa gasiti dese referiri la acest raport in varii articole sau luari de pozitie in sustinerea cauzei patrimoniului cultural construit de la noi.

http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-6253623-necrologul-patrimoniului-construit-din-romania.htm?nomobile=
sau
http://icr.ro/pagini/raportul-comisiei-prezidentiale-pentru-patrimoniul-construit-siturile-istorice-si-naturale-2010-402-p 

Tot comentarii voi lasa si eu aici, un text pe care l-am scris dupa ce am parcurs raportul cu pricina, pentru a extrage ce anume trebuie facut intru schimbarea legislatiei inepte ce a permis toate lucrurile rele evidentiate in raport. Nu prea am putut extrage nimic altceva decat impresia de jale si prohod al patrimoniului. Ca sa cititi concluziile mele, deschideti pe rand fiecare pagina in alta fereastra caci le-am salvat suficient de mari incat sa poata fi parcurse (mouse click dreapta, "open link in new tab", optiune marire imagine = lectura placuta). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu