joi, 6 octombrie 2011

Marsul panaramelor

Am aflat prima data despre acest eveniment din blogul Medusei. Evenimentul a mai fost anuntat tot acolo si in alta postare, cu enuntul motivatiilor.
Acum, eu inteleg perfect supararea ca exista foarte multe bestii de sex masculin care din perfect retard intelectual, brutalitate, frustrari psihopate sau nu stiu ce alt fel de motivatii launtrice comit violuri. Astia ar trebui inchisi si lasati prada unora din interior care au stat foarte mult inchisi acolo si n-au vazut de mult o urma de femeie. Unii, in zonele arabe, o sfarsesc mult mai rau. Dar sa trecem peste ceea ce merita acesti dezaxati.
Pe mine ma deranjeaza, la fel cum le deranjeaza pe feministe din partea cealalta cand spun ca n-au nicio vina ever, ma deranjeaza ca refuza sa inteleaga ca exista si minime masuri de precautie sau preventie. Poate unii le-au exprimat prea brutal si lipsit de tact. Citez citatul dat de Medusa:
[Despre cazul prof. univ. dr. Tudorel Butoi: În 24.02.2010, în cadrul unei emisiuni live pe Realitatea TV, a declarat că majoritatea femeilor agresate pe stradă, în parcuri şi ascensoare, şi-au provocat agresorii cu un “comportament de piţipoancă şi un caracter de leliţă balcanică. Femeile ar trebui să fie atente pe unde umblă şi cu cine intră în vorbă, nu să dea buzna la politie ca au fost violate”.]

La prima postare n-am putut sa ma conectez cum trebuie si n-am putut posta decat ca anonim. Reiau insa aici sub forma de doua intrebari.
1. Daca ma duc la compania la care am CASCO si imi cer banii pentru ca mi-a fost furat radio casetofonul masinii e normal sa ma supar daca ma intreaba despre conditiile furtului? Credeti ca o companie de asigurari imi da banii inapoi daca le spun ca am lasat masina descuiata, in fapt de seara, cu fata detasabila a aparatului cuplata la bord stiind ca totusi ma aflu in Ferentari?
2. Daca peste drum de unde stau, cand e zi de meci al Rapidului, ma trezesc sa trec
imbracat in rosu-albastru prin galeria lor care se duce la stadion , agitand un fular pe care scrie "Steaua" si mormaind ceva legat de tigani si in conditiile astea o iau in freza, credeti ca politia nu m-ar intreba cand as depune plangere daca sunt in toate mintile?

Deci e normal sa protestam pentru ca mai exista pitecantropi in viata, e normal sa ne indignam ca astia nu sunt in parnaie dar mi se pare stupid sa invoci ca a merge prin locuri rau famate la ore tarzii imbracata ca o panarama (daca tot e asta tema marsului) este ceva ce este ok si nu te incarca de nicio responsabilitate in ce priveste instigarea la un anumit tip de comportament. Nu stiu de ce dar am totusi senzatia ca nu traim in Luxemburg si nici in incinta Vaticanului. Traim in gradina Carpatilor - daca intelegeti consecintele acestei pozitionari geografice.
Poate doamnele acelea suparate nu si-au dat inca seama ca vestimentatia este un cod social. De cand s-au inventat hainele la care ele se pricep mai bine decat noi, barbatii (includ si numerosii pitecantropi aici). Adica ne facem ca nu stim ca in China nu avea voie cu galben decat imparatul? Ne facem ca nu stim ca in Roma antica portul togii si culoarea purpurei erau rezervate unei categorii sociale? Ne facem ca nu stim ca in Japonia medievala un anumnit tip de machiaj era pentru un anumit tip de practici sociale casa zic asa? Ne facem ca nu stim ca in unele parti din lumea araba e ofensator sa incerci sa vezi chipul unei femei dac ea poarta val?
Ca doar din aceasta cauza, a codului vestimentar, avocatul intra in tribunal cu roba si peruca, de aceea la festivitatile universitare se poarta roba si toca, de aceea vom observa ca atat barbatii cat si femeile de afaceri nu vor veni in slapi la lucru ci vor etala costumatii "bussiness" si asa mai departe. Daca ai pretentia ca vestimentatia stridenta pe care o porti nu trebuie sa aiba niciun efect atunci la ce Doamne iarta-ma s-au mai inventat posturile alea TV imposibile: Fashion TV sau Euforia ori alte asemenea care bat campii despre ce inseamna imbracamintea si cand sau cum se folosestea ea ???
Si mai mi se pare cumplit de ipocrit din partea unor doamne care-si etaleaza largi si adanci decoltee sustinand ca o fac "doar ca sa se simta dansele bine" apoi cu apriga indignare iti reproseaza ca te uiti catre obiectele sentimentului de bine al dumneaei. Nu e ciudat sa auzi pe plaja din partea vreunei voluptoase cu slip tanga spunandu-i dezgustata prietenei topless de alaturi: "ai vazut draga ce se holba mitocanul ala la noi"?
Deci sa protestam, dar pentru ceea ce este corect si rezonabil! Voi sustine si eu un asemenea protest.
Si nu, nu sunt sub nicio forma misogin!

4 comentarii:

  1. Dar oare de ce nu se introduce in scoli studiul manierelor elegante? Sa se faca macar un an. Si in anul ala sa-i invete pe copii si cum sa se poarte, cum sa se imbrace, cum sa se fardeze fetele, cum sa poarte o bijuterie, cum sa manance, sa bea, cum sa adopte un stil anume... eheee, cate ar fi. Si am mai scapa si de decoltatele de dragul lor si de mitocani. A, nu se doreste? Pai ce ar mai face feministele daca nu ar exista mitocanii, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Lilick: e foarte bine ca sunt si feministe. Din pacate nu tot ce sustin ele e si rezonabil din moment ce se pun in pozitie extrema in prea multe chestiuni. In problema in cauza ele refuza sa vada ca exista factori care stimuleaza comportamente deviante din partea unor barbati si au senzatia ca daca le ignora ele si dispar. Pe de alta parte, nu putem sa nu stam cu ochii deschisi cum trebuie si sa vedem ca unele situatii nu sunt intotdeauna foarte clare, ca vina distribuita net intr-o parte sau alta. Unul dintre exemple este DSK. Se stia ca e un maimutoi fustangiu asa ca i s-a inscenat faza aia cu camerista. Putea sa nu iasa adevarul la iveala iar feministele ar fi zis: "vai sarmana fata, singura, cu un copil acasa, cum a maltratat-o animalul ala!" Fireste, faza cu animalul ar fi fost corecta dar treaba cu maltratatul era ceva mai moale ca sa zic asa ...
    Eu "decat" despre acest aspect comentam. Altfel bravo feministelor si bine ca au reusit sa organizeze marsul!

    RăspundețiȘtergere
  3. PS: La Medusa am comentat ca daca esti calcat cu masina pe trecerea de pietoni nu-ti serveste la nimic sa spui ca soferul e de vina caci asta e evident. Insa, daca inainte sa treci, chiar pe trecere fiind, aveai minima preocupare sa te asiguri ca nu da unul peste tine, poate ca scapai fara viata nenorocita, ce-i drept, din vina altuia. Cam asa vad eu declaratia care a inflamat spiritul feminist.

    RăspundețiȘtergere
  4. E bine sa existe mitocani cat mai putini si, prin urmare, feministe mai putin de asemenea. Nu zic de Medusa, ea e ok ca om, nu despre asta e vorba. Deci cum facem sa avem mitocani mai putini? Educatie. Mi-ar placea sa stiu ce propune miscarea feminista din Romania in sensul asta. Si sa stii ca e mai mult decat spui. E ca si cum cel calcat cu masina de-abia astepta sa spuna: ai vazut, nenorocitul, cum m-a calcat pe zebra?

    RăspundețiȘtergere