miercuri, 28 decembrie 2011

Mici detalii 3

A fost odata ca niciodata Judecatoria Ocolului IV. Ea se afla pe strada Sfanta Ecaterina si apare ca atare si pe planul din 1911.Pe plan apare si scoala normala de institutori care astazi este sfanta scoala de popi.
Strada fiind sfanta, n-are decat un monument - sfanta biserica din 1852, Sfanta Ecaterina. Zilele trecute am vazut in sfarsit "restaurarea" acestei cladiri implinita. Iata mai jos imaginile:
Daca nu intelegeti de ce pun aceste imagini, plasez mai jos si imaginile ramase in sfanta memorie a NORC si GOOGLE MAPS.
Daca remarcati vreo diferenta puteti sa o nominalizati. Mie imi vine greu. Pun totusi o ultima imagine de detaliu, pour la bonne bouche, ca-mi plac balamalele de la sfanta tamplarie PVC:

6 comentarii:

  1. Din ciclul : identificaţi cele 12 mari diferenţe dintre cele două clădiri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne, ce frumos au restaurat! Griul-cavou e intotdeauna o alegere buna pentru imobile bisericesti.

    Felicitari BOR!

    RăspundețiȘtergere
  3. superb! De fapt cred ca e reabilitare si nu restaurare si ca au termoizolat cu sfintenie TOTUL. Si daca mai uit mai bine avem si o functionalizarea podului cu o suprainaltare locala? Daca scoala nu a avut norocul sa fie monument...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu prea înţeleg de ce au "ţipat" o tonă de glet în plus?

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat acolo. Am observat de mult că se lucrează, m-am și interesat să nu fie șantier de demolare, știind că nu e monument istoric. Și iată ce porcărie au făcut!!! La câți bani au băgat, că au băgat beton la greu, era așa de complicat să salveze decorațiile? Așa ceva ar trebui să fie ilegal, la 30 de metri de Piața Unirii.

    RăspundețiȘtergere
  6. @armyuser: suna ca muncile lui Heracles :))
    @Raiden: nu e bisericeasca dar probabil n-au vrut sa tulbure fetele bisericesti de peste drum. de fapt, daca stau sa ma gandesc la ce mi-au auzit urechile de la cei ce invata in cladirea de peste drum de cate ori mai trec pe jos pe acolo printre ei ... chestia cu fetele bisericesti ar cam trebui sa fie reformulata.
    @RalucaZ: n-am intrat niciodata dar daca e vorba de o judecatorie, cred ca acele ferestre sunt pe principiul bazilical, lumineaza un hol central. De altfel, planul cladirii indica acel principiu al vechilor bazilici (spatii de judecata la romani) caci are un fel de exedra in partea opusa intrarii. As fi curios sa intru o data; poate s-ar ocupa de asta Reptilianul ...
    @Bibliotecaru: lucrurile sunt simple: nu mai sunt destui mesteri, nu sunt stucatori, nu sunt tamplari si dulgheri, nu sunt tinichigii ... nu mai e nimic ce odata se pregatea intr-o scoala "de arte si meserii". Daca mai sunt, ei sunt in Italia, Spania sau Franta.
    @Romulus: e ca si cum au demolat-o intr-un fel. Ca la casa aia de pe coltul dintre Stirbey Voda si Popa Tatu unde dupa ce au polistirenizat-o au refacut decoratiile. Numai ca au scapat niste ove pe post de ancadrament la ferestrele de la etaj! Amuzant pana la ridicol. Dar, totul se rezuma la ceea ce i-am spus si lui @Bibliotecaru.

    RăspundețiȘtergere