joi, 1 martie 2012

TVR Info. Again

Maiine, 02.03.2012, am sa trec din nou pe la poarta din Pangrati a TVR. Pachetul de stiri de la ora 16.00 al TVR Info are in dezbatere tema dezvoltarii Bucurestiului. Accentul este (am impresia) pe chestiunea presupusei mutari a Casei Vernescu in ideea largirii trotuarelor Caii Victoriei pentru favorizarea transformarii in pietonal a acestei artere.

11 comentarii:

  1. chiar acum am deschis. dar nu stiu pe cine vad acolo. la telefon gheorghe patrascu, dar pe ecran?


    gata, acuma a aparut si dl adrian craciunescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca am fost coerent. Am vrut sa mai zic si alte lucruri dar a luat-o discutia pe alte cai si am ratat ...

      Ștergere
    2. a fost foarte bine, parerea mea de spectator inocent

      Ștergere
    3. Multumesc! Dar stiu ca e loc de mai bine.

      Ștergere
  2. Am scăpat emisiunea :D
    Sper să fie o prezenţă dintr-un lung şir de prezenţe.

    Astăzi am auzit la TV pe cineva care spunea că ar trebui dărâmate 3000 de blocuri prin Bucureşti. Nu ştiu de ce dar cred că blocul meu e printre primele. Abia aştept să locuiesc în stradă, aşa a devenit celebru şi Tolstoi... ca turist la ţara :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deja pare ca este un sir de prezente :) A inceput cu episodul de Bucuresti la emisiunea Restaurare. Apoi a fost la episodul cu Casa Stork la emisiunea Ziduri si umbre. Acum e a doua oara la TVR Info pe pachetul de stiri cu dezbatere ... Chiar ma gandesc sa-mi arunc biografia la anuntul de casting pe care l-au facut. N-oi fi eu cel mai prost si mai urat ! :)) Daca Ioana Lupea si Mircea Marian sunt acolo ... :))
      Nu stiu cum e asta cu daramatul. Exista intotdeauna consolidatul inainte nu? Exista si destule tehnici noi care ar permite asta. Doar vointa si organizarea lipsesc.

      Ștergere
    2. Şi eu sunt de părere că un bloc "comunistoid" tip cutie de chibrituri ar trebui demolat şi refăcut ceva mai inteligent, cu garaj la subsol, cu camere mai mari... chestiunea este că cetăţenii care stau acolo ar trebui să nu sufere din această cauză.

      Ștergere
  3. Nu stiu daca demolarea ar fi o solutie (dincolo de aspectele ce tin de ordin tehnic, in ce temeiuri se vor alege blocurile pentru demolare?), insa pentru unele zone ar fi interesanta o discutie aprofundate despre retezarea unor blocuri si reducerea astfel a regimului de inaltime si a densitatii. Ceva de felul acesta s-a facut in partea estica a Germaniei pe la inceputul anilor 2000 (P+8 au devenit... P+3) si rezultatele au fost spectaculoase: aspectul cartierelor s-a aerisit, coloritul blocurilor a fost refacut (in multe cazuri chiar s-au modificat zidurile exterioare si blocurile au capatat accente Art Deco) si chiar unele au fost demolate total pentru a se face parcari si parcuri. Nu stiu insa mai multe detalii.
    Imi pare rau ca nu am stiut de emisiune. Sper ca se va gasi o solutie de mutare a Casei Vernescu (solutii tehnice exista, oare mai avem specialisti?). Demolarea sau mutilarea ei ar fi o mare greseala.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Bibliotecaru: la noi nu s-a descoperit inca tehnica juridico-administrativa de a determina niste zeci de proprietari sa-si gestioneze astfel proprietatea ..
    @Marius: Nu se pune problema demolarii ci doar a mutarii. Cum am spus in emisiune, existenta unei variante extreme de salvare - mutarea - a devenit o scuza pentru a promova tot felul de nastrusnicii urbanistice. E ca si cum, in febra telegondolelor, ne-am trezi ca un traseu in Bucegi va necesita candva mutarea Sfinxului si a Babelor ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am găsit ceva de cercetat... :D

    http://giconet.blogspot.com/2012/03/unde-sapa-sapa-locul-sare-din-pamant.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc! Citisem stirea asta inca de ieri. Am comentat la dvs. E posibil sa fie ceva mai vechi de 120 de ani caci in 1895 era deja limpede ce se gaseste pe teren caci exista planul orasului destul de amanuntit.

    RăspundețiȘtergere