vineri, 19 august 2011

Scursuri cianotice - componenta chimica EVZ si o reactie

Propaganda nerusinata pentru 30 de arginti ...

Imediat ce autointitulatul "sef al statului" a scos-o pe gura la "Sulaina", imediat s-au si pus capra si au mobilizat postacii ... Astept sa vad ce-o sa mai zica acum "Pleasca". Sau Monica Macovei.
Restul scursurilor la:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-sustin-proiectul-rosia-montana-942232.html
http://www.evz.ro/detalii/stiri/trei-zile-de-protest-la-rosia-montana-impotriva-fan-fest-941579.html
http://www.evz.ro/detalii/stiri/salvarea-monumentelor-istorice-intre-prea-tarziu-si-lipsa-fondurilor-942180.html

Mi-e scarba.

UPDATE SI CU BINE:
Dupa ce "i-a cordat" dovedind minciuna publicitara si punand astfel piedica spoturilor otravite ale RMGC, Dl. Niculae Radulescu Dobrogea, presedintele ECO-CIVICA, ii da peste ochi si cotroceanului nesatul de aur. Ma bucur ca mai exista oameni cu verva care pot pune lucrurile la punct:

In atenția dlui Președinte al României

Subject: Decizia gresita pt Rosia Montana

Presedintele Traian Basescu a decis practic inceperea exploatarii aurului din zăcămantul la Rosia Montana ! Consideram ca este o decizie gresita !

Prost sfatuit ori pacalit de fanfaronade celor de la RMGC, seful statului roman ar trebui sa fie corect informat asupra unor aspecte ale proiectului, analizate temeinic de catre personae ale caror competenta stiintifica si simtaminte nu pot fi tagaduite. Astfel :

1. Aurul si argintul sunt insotite in acest zacamant de alte numeroase metale a caror prezenta este ascunsa in mod fraudulos de clauzele unui contract “secretizat”;
2. Nu exista garantia ca acele peste 250 milioane de metri cubi de ape reziduale ce vor fi stocate in spatele unui baraj inalt de 188m, rezidii ce contin un amestec de cianuri si metale grele, vor putea fi stabil stocate. Nu a fost luat in calcul un cutremur mai mare de gradul 8 ori consecintele unei tornade;
3. Nu exista nici un fel de garantii privind impermeabilizarea mixturii otravitoare stocate in iazul de decantare, care cu certitudine(conform calculelor specialistilor neplatiti de RMGC), va migra cu efecte catastrofale in panza freatica;
4. Cantitatea de Acid Cianhidric rezultat din descompunerea cianurii de sodiu folosita in tehnologia proiectului RMGC(40 tone zilnic timp de 17 ani) ar putea ucide 250 DE MILIARDE DE OAMENI ! Impactul acestui gaz folosit de hitleristi la camerele de gazare, va avea efecte incomensurabile asupra biodiversitatii;
5. Disparitia ori stramutarea a numeroase biserici, cimitire, cladiri de patrimoniu si poate mai ales a marturiilor arheologice ale acestei prime localitati romanesti atestate documentar la anul 180, nu poate fi compensată cu valori materiale “volatilizante”, gen aur sau argint;
6. O decizie politica luata in favoarea acestui proiect, echivaleaza cu cea mai mare crima pusa la cale pe timp de pace, impotriva poporului roman.
7. Efectele asupra calitatii vietii, a biodiversitatii din inima Transilvaniei pana in Delta Dunarii si poate mai ales asupra generatiilor ce vor fi zamislite in urmatorii 100 de ani nu pot fi cuantificate !
8. Ignorarea parerii unor state vecine privind acest proiect, a consultarii Parlamentului European cu privire la utilizarea cianurilor in minerit, a expertizei Academiei Romane, a unor institute de invatamant superior, a tuturor specialistilor neatarnati, a enormei majoritati a societatii civile, a majoritatii Parlamentului Romaniei, nu poate fi permisa doar pe baza unor avantaje de moment, efemere;
9. O cantitate de peste doua ori mai mare de aur, decat se preconizeaza a se extrage din acest zacamant secretizat se poate obtine, indubitabil, asa cum fac Suedia, Spania ori Finlanda(unde există mine de aur)prin reciclarea telefoanelor mobile;
10. RMGC a modificat unilateral capitalul social. Partea romana detine actualmente sub 1% din acest cuantum;
11. O recenta decizie a CNA a dispus retragerea spoturilor publicitare ale RMGC de pe toate canalele televiziunilor sponsorizate cu bani grei. Cine a cuantificat efectul inexactitatilor, minciunilor, exagerarilor sau omisiunilor colportate prin aceste spoturi ? Sa nu tina cont Presedintia nici de analiza expertilor din Publicitate si din cadrul Consiliului National al Audiovizualului ?

Presedinte Eco-Civica
Inginer chimist-cercetator Niculae Radulescu-Dobrogea
23 august 2011



FELICITARI DOMNULE DOBROGEA!

4 comentarii:

  1. Nimeni nu-ţi poate interzice să ai o părere şi poţi milita cum doreşti, sub toate formele, dar de la asta şi până la catalogarea celor care nu-ţi împărtăşesc părerea, e distanţa mare.
    Cred...din ce în ce mai mult că, democraţia este doar o poveste, pe care o înţelegem fiecare după cum ne dictează interesul. DE fapt, democraţia, nici măcar în cetatea părinţilor democraţie nu s-a putut realiza ........

    RăspundețiȘtergere
  2. @bazel09: din pacate militantismul este inegal in aceasta lupta. Militantism este la mine, la ecologisti, la cei se considera calcati in picioare de acest "proiect". De fapt, de partea opusa nu putem vorbi de militantism ci vorbim de propaganda mincinoasa, de proiect de distrugere de mediu, de patrimoniu - adica resursele durabile - pentru o exploatare din care nu avem de castigat decat infim. Vorbim deci de un viol si nu de o lupta egala caci noi nu avem nicio parghie in timp ce siluitorii le au pe toate. Asta e parerea mea si a mai multor alti cetateni care, conform constitutiei, suntem la fel de posesori ai resurselor acestei tari - prezente dar, mai ales viitoare.
    Chiar si din PDL sau, mai ales din UDMR, exista dupa cum am remarcat, oameni care nu se pliaza la dispozitia politica si mai stau sa puna in balanta beneficiile cu neajunsurile. Iar neajunsurile sunt mult prea costisitoare nu numai pentru noi dar, mai abitir pentru copii nostri. A sustine ceva ce dauneaza viitorului copiilor cred ca are de a face cu "ungerea", cu cumpararea opiniei, parere pe care o am, o sustin si o semnez desi nu cred ca poate fi demonstrata juridic. Despre asta este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt multe dude in cele 11 puncte. Din pacate...

    Daca un inginer chimist si un mare militant pentru protectia mediului nu isi da seama ca facand legatura in RMGC si Hitler compromite argumentatia pe care incearca sa o construiasca este grav.

    Cui ne adresam? Prostimii?

    Daca da, atunci sa citam din Biblie, sa spunem ca Romania e de fapt buricul lumii si prin Muntii Apuseni circula romulanii etc.

    Nu prostimea trebuie sa decida in astfel de cazuri ci oamenii cu capul pe umeri si minte sclipitoare.

    O sa iau punctele, unul cate unul si le voi comenta.

    Merci de link. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  4. @atitudini: nu cred ca facea legatura directa intre RMGC si nazisti ci doar constata ca acidul cianhidric este presupus a fi fost folosit in camerele de gazare din lagarele de concentrare naziste. E un fapt, el doar arata ca este vorba despre acelasi compus chimic. Dar nu sunt chimist si nu ma pot pronunta asupra acuratetii analizei sale.
    E corect ca nu prostimea ar trebui sa se pronunte dar, pe de alta parte, acea prostime conform constitutiei si legii asupra proprietatii publice este proprietara a resurselor minerale despre care vorbim. La extrema, prostimea ar trebui sa se poata pronunta chiar prin referendum asupra modului cum doreste sa-si exploateze resursele. Fireste, ma tem de felul cum s-ar putea exprima prostimea dar democratic asta ar fi principiul. Cu alte cuvinte, exista o agentie care decide acest lucru, prin delegare, in numele prostimii. Cand exista mari dubii si se impune, cred ca se poate aplica teoria referendumului.
    Mie mi se pare ca argumentul suprem impotriva acestui proiect este acesta, in trei puncte: 1. resursele de mediu si de patrimoniu pot asigura acelei comunitati o dezvoltare durabila, pe un termen foarte lung.
    2. exploatarea propusa compromite total aceste resurse regenerabile iar in circa 10-15 ani lasa regiunea in aceeasi situatie a somajului insa de data aceea, cu un viitor total lipsit de alte resurse
    3. exploatarea cu pricina nu aduce beneficiile economice cu o plusvaloare atat de mare incat sa compenseze dezastrul ecologic si distrugerea unor marturii istorice de o valoare universala

    RăspundețiȘtergere