vineri, 1 iulie 2011

Pasajul Basarab - poze "decat"

Am constatat ca nu se apreciaza destul pasajul Basarab facut cu un sfert de miliard de euroi. In timpul asta, chinezii au facut cu 6 miliarde peste 42 de km de pod maritim adica, cum ar veni, prin mare. Deci un fel de Turda-Gilau suspendata.
Aici am gasit urmatorul calcul: "Constructia a imbinat cele mai noi tehnologii in materie, a durat 4,5 ani, iar costurile au fost cifrate la peste 6 miliarde de euro. Ceea ce inseamna 140 mil. euro/km, cu 15 mil. euro mai mult decat s-a platit pe un km de la Pasajul Basarab". Tot acolo vedeti si poza din elicopter.
Eu am facut insa cateva poze cu pasajul nostru pentru ca mi-a placut:




Deci pasajul Basarab este inceput de Basescu si terminat de Oprescu in timp ce autostrada suspendata maritima chinezeasca s-a facut "decat" in timpul mandatului lui Basescu!

6 comentarii:

  1. Mi-e şi frică să mă gândesc cât va fi factura de curent... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care curent ? Scarile nu merg,nici lifturile,becuri nici atit si mizerie cit cuprinde

      Ștergere
    2. Mizerabil,rugina,jeg,pur și simplu de evitat!!

      Ștergere
  2. @Bibliotecaru: poate ca in viitorul apropiat, cu fonduri europene, structura va fi tapetata cu celule fotovoltaice, pe cele trei grinzi de legatura superioare se vor monta cateva turbine eoliene si astfel va exista o susrs regenerabila :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm.. In pozele tale e mult mai frumos decat in realitate. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Lilick: multumesc pentru compliment! Orice poate arata mai bine in poze, de la diverse peronaje mondene pana la cladiri si locuri turistice. Am constatat de multe ori asta vazand poze ale unor locuri unde am fost si care, evident, in poze arata impecabil. Pana sa ajung la Sf. Petru la Roma sau la Notre Dame in Paris mi se parea ca bisericile astea sunt niste hauri de nepatruns. In realitate, la fata locului, nu mi s-au mai parut atat de mari. Cand am ajuns insa acasa si mi-am vazut pozele proprii iar m-am minunat :))

    RăspundețiȘtergere