marți, 18 octombrie 2011

La Peles ... asa ceva ??!

Sunt monarhist. Mi se pare corect ca Regele Mihai sa-si fi primit Castelul Peles inapoi. Este evident ca functiunea de muzeu era normal sa fie mentinuta si apreciez acceptul Casei Regale pentru asta. Dar oricat de monarhist as fi, nu pot sa ma intreb: CE [...] DE ADMINISTRATOR AU ANGAJAT ACOLO ??

Am primit un mail de la un domn arhitect pe nume Serban Roman care avea atasata imaginea ce urmeaza, insotita de un mesaj indignat pe buna dreptate: "Cum e posibil asa ceva?"


La casa de bilete s-a amplasat o copertina care nu numai ca este ingrozitor de urata in sine dar a mai trebuit sa si indoaie unul dintre grilajle ornamentale de la fereastrele din curtea unde este amenajat si ghiseul. I-am raspuns fostului meu coleg (ii spun asa caci, desi nu ne cunoastem, sigur ne-am intersectat prin scoala, el absolvind la un an dupa mine) ca de obicei astfel de lucruri sunt "initiativele unor oameni gospodari" care, convinsi de suficienta creierilor lor, nu mai intreaba pe nimeni cand fac astfel de dude.

Pe vremea cand tiganii erau robi si practicau, printre altele, arta fierariei pe langa curtile boieresti, cu certitudine s-ar fi gasit un mester mai iscusit care sa faca ceva potrivit cu acest loc. Pentru grosolania aia pe care o vedem in imagine (facuta undeva intre momentul prezent si anul 2009) nu stiu ce betiv or fi angajat ... Nu mai vorbesc de dezmatul afisajului improvizat!
Daca nu v-ati convins, iata decupaje ale pozei cu detalii facute de "mesterii" zilelor noastre. Nu si-au dat seama de la inceput ca fereastra e axata si ca totul era gandit cu ax de simetrie dar pentru asta exista remediul romanesc clasic - ciocanul:

Rusine administratorului domeniului si directorului muzeului pentru acest atentat la bunul simt!
Sper ca Majestatea Sa sa dea cu ei de pamant, ca prea au fost mitocani.

PS: Popescu detaliaza putin atitudinile "gospodaresti" aici.

9 comentarii:

  1. “In perioada curpinsa intre 24 si 27 octombrie, noi, bloggerii liberali, facem un apel la reconciliere nationala in jurul Monarhului nostru.

    In aceste zile, in particular, invitam blogosfera si mass-media la incurajarea unui armistitiu politic. Sunt momente, precum “Jubileul de 90 de ani ai Regelui Mihai”, cand romanii, indiferent de nationalitate, religie sau orientare politica, trebuie sa isi regaseasca speranta comuna intr-un viitor mai bun.

    Coroana Romaniei, sub care s-a facut Unirea cea Mare, sa fie macar in aceste zile simbolul sub care sa ne regasim unitatea si fraternitatea pierduta la 30 decembrie 1947.

    In vremurile tulburi pe care le traim, avem nevoie mai mult decat orice de un moment de respiro, in care sa ne omagiem in liniste Suveranul. De aceea, noi, bloggerii liberali, ne obligam ca in aceste zile sa nu raspundem niciunei provocari, de orice natura ar fi aceasta, si sa cultivam valorile nationale, in bucuria jubileului Majestatii Sale, Regele Mihai.”

    Clubul Bloggerilor Liberali

    RăspundețiȘtergere
  2. Personal nu m-am prins care e rostul fiarelor alea acolo... Ce ar trebui agăţat de ele?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Bibliotecaru: Nu se agata nimic de ele ci peste ele s-au asezat doua foi de policarbonat care nici macar nu se afla in continuitate. Un fel de cozoroc meschin care nici macar eficient nu este in a apara de ploaie ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi apără de ploaie ce? Grilajul de la geam? E nu numai aiurea dar şi inutil.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Bibliotecaru: teoretic ar trebui sa apere turistul venit sa-si cumpere bilet, ca sa nu-i ploua in portofel in timpul tranzactiei. Cred insa, asa cum a iesit, ca fost gandita sa nu ploua in gat "proiectantilor" :)

    RăspundețiȘtergere
  6. In vremurile tulburi pe care le traim, avem nevoie mai mult decat orice de un moment de respiro, in care sa ne omagiem in liniste Suveranul.

    RăspundețiȘtergere
  7. @mEsaj erotic Brasov: interesanta maniera de autopromovare prin astfel de mesaje :)) Cand o sa am drum prin Brasov si o sa am nevoie de un moment de suspino, avand si banii potriviti, poate o sa dau click pe link :))
    Pentru ca vremurile sunt tulburi am sa las mesajul aici sa dea click cine vrea :)

    RăspundețiȘtergere