miercuri, 23 noiembrie 2011

Vin alegerile!

Inspirat de o celebra serie de postari marca Turambar, m-am gandit sa plasez acest fragment de hartie oficiala de la primaria Bucurestiului din urma cu 140 de ani.
Atat si nimc mai mult. O sa am si o serie cu diverse stampile si anteturi de epoca, atunci cand imi va veni si mie bine sa le prelucrez intru slobozirea lor pe net.



Fac doar o completare mica prin aceste doua stampilutze de la cutia cu problemutze din 1862:





Astazi la Bucuresti cred ca s-ar preta o comisie a culorii maro ...
Sursa documentelor, ca intotdeauna, Arhivele Nationale, Directia Municipiului Bucuresti

11 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exceptionale stampilele! In doar cativa ani se vede trecerea de la ramasitele grafiei slavone (acel U cu titla) cat si schimbarea scrierii denumirii orasului.
    Exact la caligrafia si la anteturile vechi m-am gandit cand am vazut prima imagine, fara sa citesc si textul. Atat stil, atata preocupare pentru astfel de detalii... Astazi un document orifical poate sa iasa in evidenta doar pentru ce prostii contine sau...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Vlahul: atentie, stampila culorii de negru cu numele "Bucuresti" este din 1862 in timp ce antetul cu "Bucuresci" este din 1871! Unele sunt foarte frumoase, sper sa le pun curand in pagina

    RăspundețiȘtergere
  4. N-as fi crezut... Si cu toate astea la 5 ani de la venirea lui Carol nu au fost modificate stampilele. Probabil ca in '948 s-au schimbat in mod fulgerator.
    Asteptam cu nerabdare celelalte stampile si anteturi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Superbe stampilele! Multumesc, Adrian!

    Vlahule, sunt haioase timbrele folosite incepand cu 01.01.1948, care erau cu Regele Mihai in portret si cu coroana deasupra. Coroana era taiata cu o linie neagra groasa, iar peste portretul Regelui, la fel de groase, literele "RPR".

    Altcumva, am un extras al din registrul nou-nascutilor, datat 1948 si care are pe el stema regala.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Adrian - interesante stampilele.

    PS. 4 saptamani pentru ca:
    - program de munca 9-22, L-V + S-D, in 2 locuri
    - vreau sa lansez in "eter" un articol despre Biserica Nicolae Vladica si doresc sa fie exhaustiv in continut
    - aici nu mai am scuza :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Vlahul: pai unele schimbari au fost mai lente. Cum e chestiunea grafiei in documentele oficiale. Multa vreme, pana aproape de 1870, am gasit documente redactate cu chirilice.
    @Raiden: fac si eu ce pot! Multumesc ca mi-ai multumit! Haioasa situatia descrisa de tine. Desi tragica in esenta ...
    @Marius: nu cred ca faci bine ce faci in legatura cu programul. Chiar daca pari de fier fiindca esti inca tanar, pentru un astfel de program pana la urma organismul se razbuna. Succese!

    RăspundețiȘtergere
  9. :) lol. ma simt onorat de preluarea etichetei. PS: am primit docomentele, n-am apucat sa ma ocup de ele. promit ca da :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Turambar: onorat sunt si eu de aceasta vizita cu comentariu :) Cred ca n-am trimis inca docomentele seria 2. E vorba de un Palada din strada Lipscani. Promit ca le regasesc si le trimit si p'alea!

    RăspundețiȘtergere
  11. Stiu ca trecerea la grafia latina a fost destul de anevoiasa, mai intai find vorba de o asa numita scriere de tranzitie, insa pentru capitala aveam pretentii... :d

    RăspundețiȘtergere