luni, 13 februarie 2012

Se putea !??? (Grecia)

Laurei Stoica ii placea foarte mult sa spuna un banc. Il spunea cu verva. De la ea l-am auzit si il spun aici pe repede inainte, nu asa spumos cum o facea ea:

Un ghebos urat prinde pestisorul de aur. Asta ii spune ca poate sa-i indeplineasca trei dorinte daca ii da drumul. Ghebosul ii cere trei tampenii nesemnificative. Dupa ce-si face treaba, pestisorul isi exprima admiratia fata de puterea de stapanire de care a dat dovada ghebosul explicandu-i ca altii i-au cerut sa-i faca frumosi ca soarele, destepti precum Kasparov si putred de bogati. La care ghebosul intreaba cu mirare : "Se putea !???"

Vad si eu stirea asta :
http://www.cotidianul.ro/alegeri-anticipate-in-grecia-in-luna-aprilie-172716/
http://www.antena3.ro/externe/grecia-va-organiza-in-aprilie-alegeri-parlamentare-anticipate-155240.html

asa ca intreb: "Se putea !???" Adica la ei nu se produce "destabilizare" ??? La ei s-ar putea pana in aprilie !??? Ne-ar mai ramane timp si pentru localele din iunie !???? Adica se putea !???

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Eu cred ca noi nu mai contam ... grecii macar au inca impresia ca mai conteaza.

      Ștergere
  2. Se putea, cineva se gândea la sugestie ca alternativă la demisia, dar uite că a venit iarna cu zăpadă şi ger, strada a tăcut. În privinţa parlamentarilor ei ar vota în unanimitate numai dacă ar fi posibilă prelungirea mandatului cu un an :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca se putea. Trebuia respins Ungureanu iar urmatorul catindat trebuia sa se prezinte la fel de repede in parlament pentru a fi respins si pentru a se putea dizolva astfel parlamentul. Nu trebuia decat acordul politic unanim, formal se puteau indeplini toate etapele descrise de constitutie. Cu o campanie electorala scurta se puteau face anticipatele inaintea localelor in asa fel incat campaniile sa fie distincte si in termenul cerut de lege. Dar vorba universal valabila: "o sotzietate fara printzipuri va sa zica ca nu le are!"

      Ștergere