vineri, 27 iulie 2012

VINE REVOLUTIA!

Decat o "lovitura de stat" mai bine o revolutie asa ca HAI LA VOT!


Sunt absolut scarbit de lasitatea Basescului si de propaganda cretina a PDL pe tema "loviturii de stat". Zic ca e cretina pentru un simplu motiv: CCR a validat actiunile premergatoare referendumului iar trepadusii lui base urlau toti ca CCR urmeaza sa fie desfiintata si ca va-vai, sa aparam CCR. Pai daca ai pretentia ca aceasta caricatura a natiunii care a a juns CCR e cu painea si cutitul justetii in mana, atunci cum se face ca ACEEASI INSTITUTIE si ACEIASI OAMENI care o compun sunt jigniti azi in felul asta insinuand ca ceea ce au decis ei e incorect din moment ce totul a devenit "lovitura de stat"? Nu e o fractura de logica pe undeva? Orice propaganda desantata are la baza o fractura de logica.
Apoi, discursul dictatorului cum ca e bine ca lumea sa nu vina la vot ca sa nu LEGITIMEZE ASTFEL LOVITURA DE STAT nu e oare adresat unor retardati? 
"Logica" acestui indemn ar fi ca sa nu vina lumea la vot pentru ca intrebarea n-a fost pusa corespunzator. In primul rand eu consider ca intrebarea odata pusa ea EXISTA si nu conteaza cum a fost pusa atat timp cat i se poate raspunde. Posibilitatea raspunsului este garantata de constitutie iar mie asta imi ajunge din moment ce totul depinde de natura raspunsului si nu de modul de formulare a intrebarii. 
Pai daca as merge pe logica acestui discurs al intrebarii incorect puse, care ar anula raspunsul majoritatii, ar trebui sa-mi imaginez o scena in decembrie 1989.  
Daca punctul de vedere al lui Basescu ar fi corect atunci ar trebui sa mi-l imaginez pe Ceausescu spunand :
"Nu raspund decat in fata Marii Adunari Nationale pentru ca miile de oameni din strada sunt doar oamenii agenturilor straine pe care nu i-am chemat corect in strada ..."
Indemnul de a nu veni la vot seamana insa mai curand cu indemnul coanei Leana: "Stati linistiti la locurile voatstre!"

Pai, ori suntem majoritari ori nu mai suntem !?
Jos dictatorul !!!
Intrebarile au fost aruncate. La revolutie !

PS: Mai este acel cretinism conform caruia cei ce ar sta acasa ar fi automat in contra intrebarii puse la referendum. Asta este o manipulare din doua motive. Primul este ca intotdeauna, indiferent de subiect, absenteismul la vot exista caci nicaieri in lume o prezenta de 80% nu poate fi apreciata decat exceptionala. Asadar, o foarte mare parte dintre cetatenii cu drept de vot vor fi absenti indiferent de subiect. Atunci, cum orice intrebare poate fi pusa si prin reversul ei, ce s-ar fi intamplat daca intrebarea de la actualul referendum ar fi fost "Sunteti de acord ca Basescu sa mai ramana la Cotroceni?" Insemna ca toti absentii ar fi fost impotriva lui Basescu ?!

9 comentarii:

  1. Revoluţia ce nouă va trebui să aibă valoarea sosirii lui Iisus printre evrei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. as prefera valoarea vantului divin pentru japonezii supusi invaziei mongole ...

      Ștergere
  2. probabil ca n-or sa se adune 50% +1 la prezenta la vot, fie si pentru ca cel mai recent recensamant nu a fost inca validat...
    Ce m-a scarbit definitiv a fost discursul de aseara a lui Basescu ( la care m-am uitat fix 1 minut ) prin care pretindea, oarecum voalat, ca cei care nu s-au dus la vot de fapt sunt de partea lui ...
    Stie si el, stim si noi ca nu-i asa, dar iata ca se autoproclameaza sustinut de o majoritate a romanilor pentru ca, nu-i asa, cei care nu au fost la vot reprezinta majoritatea daca referendumul nu va fi validat ( si probabil ca nu va fi).
    Sper ca cei care n-au fost la vot, sunt multumiti acum, pentru ca iata, vrand nevrand, sunt sustinatorii lui Basescu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exact ce spuneam eu in PS, mai sus. Tara de rahat ...

      Ștergere
  3. Şi uite aşa revoluţia s-a terminat.

    RăspundețiȘtergere
  4. am sa scriu ceva pe tema asta dar nu sunt inca in starea potrivita ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Suportăm consecinţele haosului de la noi, cu acest prag ilogic din ceva netransparent, greu verificabil şi un preşedinte ales în 2009 cu 5.247.063 voturi să nu poată fi demis cu 7.403.836 voturi la un referendum în 2012!

    RăspundețiȘtergere
  6. @acuvio: Basescu cita legea pentru alegerea presedintelui relativ la alegerea din primul tur. Aliniatul acelui articol citat de el spune ca e declarat castigator cel care obtine voturile majoritatii din listele electorale. El sustinea ca asa cum e ales presedintele asa trebuie si demis. Asa zic si eu numai ca ma refer la un aliniat urmator, pe care Basescu nu la mai citat si anume la alegerea prin majoriatea celor prezenyti la turul doi. Cum el nu a fost ales din primul tur, cu majoritatea celor din liste, zic si eu ca ar trebui sa respecte simetria si asa cum a fost ales asa sa fie si demis - cu votul majoritatii celor prezenti, majoritate care oricum e cu peste doua milioane mai mare decat majoritatea care l-a ales. Asa e el, selectiv, citeste si da lectii numa dupa fragmentele care-i convin.

    RăspundețiȘtergere
  7. l-a mai citat ... lectii numai dupa ... mi-au scapat

    RăspundețiȘtergere