duminică, 9 septembrie 2012

Usile de duminica 6

Un proprietar inimos a vrut sa-si restaureze usa de intrare in loc sa-si puna una de PVC. Nu sunt pozele mele ci ale sale dar cred ca nu o sa se supere daca le folosesc. Nu voi divulga insa adresa. Stiu ca o sa-i placa usierului.

7 comentarii:

  1. Nu era pacat sa se piarda o asemenea frumusete de usa?
    Mi- placut ca a remontat si placile de la pardoseala si a pastrat manerul vechi al usi!
    Am furat poza :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Adresa la care se gaseste usa este normal sa nu ne fie divulgata dar cine a restaurat usa si cam cat a costa putem afla? Este foarte posibil ca o usa noua din PVC sa coste cam cat o restaurare si este pacat in aceste conditii sa nu promovam o firma care se ocupa cu restaurarea usilor vechi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au lucrat mult in regie proprie. Au avut un mester, chestie de acum 5-6 ani. Am sa incerc sa iau legatura sa-i intreb. Din pacate n-au reusit acelasi lucru si cu ferestrele pe care le-au inlocuit.

      Ștergere
  3. Într-adevăr ar fi fost păcat să înlocuieşti o astfel de uşă cu una de PVC. La sild a dispărut un detaliu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am vazut situatia decat dupa ce fusese remediata. Au lucrat cu multa grija inclusiv la pardoseala din placute mozaicate pe care le-au scos, le-au curatat, au facut cateva replici daca nu ma insel si apoi le-au remontat.

      Ștergere
  4. Nu-mi place la restaurare geamul care parcă e vopsit şi, mai ales, lemnul care a rămas cu pete. Este foarte probabil ca lemnul în interior să nu fie tratat corespunzător.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunteti carcotas :)
      Geamul e opac pentru asigurarea intimitatii. De fiecare data cand lemnul este protezat este practic imposibil sa ii dai aceeasi culoare piesei noi in raport cu cea veche. Desi in acest caz s-a facut clar efortul de a face ceva unitar

      Ștergere