duminică, 7 octombrie 2012

Viata e scurta ...

Tocmai cand ma pregateam sa scriu ca azi implinesc 3 ani de blog si "decat" 200 postari ... adica o prostie ... am vazut la Chent, care a absentat multa vreme, o stire naucitoare pentru mine. 

La numai 46 de ani Vasile Munteanu, director de cativa ani buni al Directiei pentru Cultura a jud. Iasi, a incetat din viata. Trist. L-am cunoscut in urma cu vreo 10 ani la un curs de legislatia patrimoniului pe care-l organizam in cadrul centrului pentru formare al ministerului .... 
In 2007, dupa ce la Iasi s-a descoperit asta:
 
am avut ocazia sa-l intalnesc din nou asa ca am gasit aceste imagini in care aparem impreuna:  
 
S-a straduit sa-l consilieze pe primar si sa-l convinga sa faca tot ce se putea mai bine in legatura cu descoperirea cu pricina. Primarul era atunci destul de disperat caci din cauza "pietrelor" ii stagna investitia la pasajul pietonal subteran. Nu reusise foarte mult sa-l convinga in ce priveste complexul din spatele Palatului Culturii dar problema de acolo era prea complexa si mult peste influenta si puterile unui director de directie judeteana pentru cultura. Cred ca ultima data l-am intalnit la inmormantarea lui Sabin Balasa. Cat l-am cunoscut eu de putin, cred ca a fost un om inimos, de bun simt si care ar fi vrut sa faca mai multe decat ii permitea sistemul. 
Dumnezeu sa-l odihneasca!

5 comentarii:

  1. L-am cunoscut si mai putin ca Dv. – de fapt, mai mult ca persoana publica - dar stiu ca a fost o persoana onesta si, cum ati spus, s-a straduit dupa puterile limitate ale functiei sa faca cat mai mult bine monumentelor si culturii iesene. Si eu am fost socat sa aflu nu cu multa vreme in urma ca e grav bolnav, mai ales ca acum un an era (parea) perfect in regula. Cat despre vestea de astazi…

    Chiar daca s-a nimerit in acest moment trist…felicitari pentru cei trei ani de bloguit o multime de informatii, imagini si opinii interesante. Nu e o treaba usoara consecventa in calitate nici in viata, nici in viata virtuala…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era un om deschis, destul de jovial. Si era si apropiat ca varsta de mine ...
      Multumesc pentru magulirile cu calitatea blogului. Daca m-as lua dupa Ze-list as spune ca m-am intors fix de unde am plecat, adica n-am progresat cu nimic, ba chiar am regresat zdravan fata de anul trecut ... Dar asta e o prostie, dupa cum spuneam.

      Ștergere
  2. Pai Ze-listul e strict cantitativ... si parca tot aici am citit ca mai da si erori pe deasupra. Nu e relevant pentru continutul blogului, care "ne este interesant" mai multora care citim si comentam aici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Multumesc pentru incurajari, asemenea! Am mai trecut si eu in vizita, sunt extrem de strans cu timpul pana pe 1 decembrie asa ca n-am mai intrat in blogurile secundare sa vad unde as mai putea plasa vreun comentariu. Oricum nu mai aveam loc din cauza alora deranjati la cap si la obraz, ma refer la Zappa si la Horvath in primul rand.

      Ștergere