joi, 31 ianuarie 2013

Credinta ortodoxa privata si cea de stat

Aud cu STUPOARE ca inalti ierarhi ai BOR declara ca preotii nu vor mai face slujbe de inmormantare crestinilor care-si cumpara locuri de veci in cimitire private (Antena 3). Cine viziteaza muzeul tesatorilor din Cisnadie, o sa vada acolo un document prin care era stabilit ca tesatorii care vor fi cumparat fire de tesatura de la alti furnizori decat cei stabiliti de breasla tesatorilor vor fi fost exclusi din breasla deci isi vor fi pierdut dreptul la munca in aceasta bransa. Fireste, aceasta era o practica medievala iar noi se presupunem ca am depasit epoca medievala ...

Eu zic atunci legiuitorului, la schimb, SA NU MAI FIE PLATITI PREOTII DIN BANI PUBLICI !!!!! Nu-i mai asimilati cu niste functionari publici cu leafa de la stat ci sa fie platiti din veniturile firmei cu pozitie dominanta in piata care a devenit BOR, institutie care isi permite sa faca astfel de conditionari! Aviz celor care fac amendamente la buget si trebuie sa precizeze sursa de finantare.

Asta vine in continuarea altor aberatii de libertate precum parerea unei onorabile din fruntea CNA.
Aceasta face sluj in fata gugumaniei emise de Comisia Europeana legata de dorinta de a sugruma presa. Domnia sa spune :
"Consider Comisia ne-a sugerat corect o revizuire a normelor existente [...]" 
CA_COmisa ne-a sugerat e una dar daCA_COmisia e cea care a luat-o razna? 
O alta cucuvea spune de la inaltimea CNA:
"Pe de altă parte, şi Narcisa Iorga, membru al CNA, a declarat, pentru MEDIAFAX, după publicarea raportului MCV, că libertatea de expresie are limitări prevăzute de Constituţie, iar campaniile de denigrare şi intimidare duse împotriva unor instituţii şi autorităţi publice nu au nicio legătură cu profesia de jurnalist."
Ce poate insemna "intimdare" la adresa justitiei din partea presei ?? Ceea ce scriu eu acum este "denigrare" si "intimidare" chiar daca nu sunt jurnalist? Cat o sa mai dureze pana voi fi inchis pentru parerile pe care le exprim?
Biserica, la randul ei, mai e in toate mintile cand asociaza credinta cu forma de proprietate? Noi suntem in toate mintile cand inghitim lucrurile astea?
INACCEPTABIL !!!

2 comentarii:

  1. Păi ar trebui să lămurim ce înseamnă un cimitir.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai am lamurit partial prin articolul cu regulamentul de inmormantari din Bucuresti

      Ștergere