miercuri, 10 aprilie 2013

Patrimoniul industrial tatonat la Petrila

Asociatia pentru Arheologie Industriala a fost agatata intr-un parteneriat pentru un proiect legat de zona miniera de la Petrila. Irina Iamandescu va merge acolo si ne comunica urmatoarele: 

In perioada 7-14 mai 2013 la Petrila (jud. Hunedoara) va area loc un atelier romano-francez cu tema Patrimoniul industrial ca sursa de regenerare. Sunt invitati sa participe studenti arhitecti si tineri profesionisti romani care vor alcatui echipe de lucru cu tineri francezi care urmeaza specializarea in patrimoniu la Paris Belleville. Inscrierile se pot face pana pe data de 15 aprilie pe adresa petrilaworkshop@ymail.com unde trebuie trimise un CV si cinci motive pentru care doritorii sunt interesati sa participe la aceasta operatiune. Locurile sunt limitate, inscrierile sunt adresate tuturor celor interesati de domeniul patrimoniului in general sau chiar industrial. Apelul este national, iar selectia va fi realizata de coordonatorii proiectului - arh. Cristina Sucala (ADERF), arh. Ilinca Paun Constantinescu (UAUIM, Ideogram), arh. Ina Stoian (PlusMinus, UAUIM), arh. Dragos Dascalu (UTCN FAU). Vor fi asigurate cazare, masa si transport la Petrila. Pentru detalii contactati organizatorii la adresa petrilaworkshop@ymail.com. Proiectul este demarat de ADERF - Asociatia doctoranzilor si studentilor romani din Franta (Association des Doctorants et Etudiants Roumains en France) si Societatea Culturala Conditia Romana (Ion Barbu) in parteneriat cu Consiliul Local si Primaria Petrila, Compania Nationala a Huilei - Exploatarea miniera Petrila, Universitatea Petrosani, Ecole Nationale Superieure d'Architecture de Paris-Belleville, Universitatea de Arhitectura Ion Mincu Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca - Facultatea de Arhitectura si Urbanism, Universitatea de Agronomie si Medicina Veterinara Bucuresti, OAR Hunedoara, Institutul Francez din Romania, Asociatia pentru Arheologie industriala, Asociatia Plusminus si studioul de arhitectura Ideogram 


Afisul l-am vazut pentru prima data la partenerul media al proiectului, Igloo Media unde mai gasiti lucruri interesante.

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru initiativa si speram la cat mai multe astfel de oportunitati pentru viitorii arhitecti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, in cazul asta eu "decat" propag, n-am niciun merit in organizarea acestui eveniment desi membru fondator al AIR sunt. Initiativa e la altii.

      Ștergere