marți, 22 octombrie 2013

DECLARATII IDIOATE

Domnul Sinistru al marilor proiecte Dan Sova, cu aerul sau ultra "cool", a declarat ca daca n-ai fost intr-un loc n-ai cum sa pretinzi ca in locul respectiv se pot gasi solutii economice viabile, inclusiv din zona turismului. El a spus cam asa, patruns de propria "seriozitate", intr-un interviu dat unor basisti :

"Dumneavoastră aţi auzit de oameni care să fi mers în concediu la Roşia Montană? Cineva să îşi ia familia, copiii şi merge la Roşia Montană două săptămâni? Nu, haideţi să fim serioşi" 

(Transcrierea acestui fragment aici. la jegosii la care duduie reclamele RMGC) 
Eu n-am ajuns inca, din nefericire, la Baile Govora dar stiu ce a fost si cum e acum acolo de exemplu. Ca sa nu zic de piramidele din Egipt. Dar asa, fara sa merg atat de departe in Egipt, pe logica domnului respectiv, n-as avea caderea sa spun ca la Baile Govora s-ar mai putea inca face turism desi paragina a cuprins aceasta statiune ce odinioara mergea din plin pentru ca nu mi-am dus inca familia acolo. Daca nu ma duc EU acolo inseamna ca nu se poate face turism in locul respectiv !? Asa gandeste profund (din putul gandirii) un ministru intr-o tara de care ne minunam mereu ca nu merge bine desi ar avea toate motivele sa mearga. 
Problema acestui domn este ca, pana nu a fost trimis la "reeducare" sa vada muzeul holocaustului de la Washington, el si despre holocaust spunea "Sa fim seriosi!". Cu alte cuvinte, daca el nu fusese inca la Washington la respectivul muzeu, evident ca holocaustul n-avea cum sa fi avut loc. Nicio schimbare in creierul dumnealui.
Desi o astfel de declaratie precum cea citata mai sus este in mod evident idioata, nu as vrea sa spun neaparat ca emitentul este el insusi idiot. Mai ales cand este atat de "cool" iar premierul i-a caracterizat declaratii anterioare a fi doar "stupide".

4 comentarii:

  1. Proiectul intr-un final probabil va fi urnit, dl Dan Sova ne-a mai luminat cu un detaliu tehnic :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convins ca vor face ca exploatarea sa inceapa orice ar fi.

      Ștergere
  2. Ratează băieţii-ăştia atâtea ocazii ideale de a tăcea. Măcar atât să facă şi tot ar fi o formă de respect. Dar nu, e clar deja că după ce şi-au bătut joc de angajamentele electorale, acum îşi bat joc şi de alegători, aşa, ostentativ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O veche vorba spune :"Ministrul nu e ministru destul pana nu e si ostentativ arogant" ... Sau pe acolo ...
      Conceptia noastra despre turism este destul de sumara iar omul pedaleaza demagogic pe aceasta lipsa a maselor ca sa le induca ideea RMGC - mineritul e singura sansa. Pentru toti - fie tara fie localnici. Eu zic ca depinde de scara si de bazinul de clientela tintit. vident ca bucuresteanul se va duce la munte in zona Prahova ca e aici. Dar ala din campia de vest unde se duce lamunte? De ce n-ar veni lume din Budapesta sa-si cheltuie banii la Rosia daca ar avea unde sa o faca? Aia din Arad, din Oradea sunt destui cat sa alimenteze o mana de pensiuni in Rosia. Stie oare sinistrul ca in urma cu mai bine de 10 ani niste belgieni cumparasera o casa in zona si veneau de cate ori puteau cu motococletele pe platforme ca sa se poata plimba in padure cum n-o puteau face in Belgia? Si astia nu erau singurii care au fost sistematic ridiculizati, impiedicati. Multa lume si azi spune ca Bucurestiul n-are niciun potential turistic desi eu vad din ce in ce mai multe autocare de straini descarcate la Kretulescu sau in minuscula parte a centrului istoric care a fost carpita pana acum in ciuda indaratniciei autoritatilor.

      Ștergere