duminică, 19 martie 2017

MICI DETALII 14



Detaliul din imaginea de mai sus arata un strat de izolatie hidrofuga de la o casa autorizata in 1890. Pentru unii ar putea parea exceptional sa gaseasca un strat de asfalt de atunci. Insa asta era un standard care poate fi documentat mult mai devreme in arhive. Mai jos, cerinta explicita prin referatul arhitectului primariei care indica sa se puna un strat hidroizolant, la zidul fundatiei in partea de peste nivelul terenului, folosindu-se ca material la alegere: cimentul, asfaltul sau chiar foi de plumb sau de zinc.



Extrasele respective sunt din dosarele 22/1884 si 23/1884 aflate in fondul PMB Tehnic la AN SMB. Se refera la trei case distincte.

3 comentarii:

  1. E pacat ca aceste constructii vechi nu se consolideaza. Sunt adevarate piese de muzeu, adevarata mostenire de la stramosi pe care ar rebui s-o conservam si generatiilor viitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Valoarea adaugata nu e intotdeauna cea mai mare si presupune si mentinerea unor constrangeri in raport cu nevoile de azi. Asa cum fisura se produce intotdeauna pe directia cu cele mai slabe legaturi structurale sau asa cum apa se infiltreaza pe zonele cu cele mai mici oprelisti si pe drumul cel mai scurt catre pamant, tot asa proprietarii vor cauta intotdeauna caile cele mai simple si cele mai ieftine/profitabile de a-si rezolva nevoile. Din cauza asta, fara un sistem bine pus la punct de sprijin din partea statului, astfel de lucruri nu vor fi conservate decat sporadic, in situatiile in care in mod simultan proprietarii au foarte multi bani si au si fixul de a pastra ceea ce cu totii am vrea sa fie pastrat.

      Ștergere
  2. suntem în acest univers superb pentru a experimenta viața noastră cu asistenții și colegii noștri. suntem căsători cu o persoană și experiența realitatea noastră cu el sau ea. toată lumea trebuie să suplimentare reprezentări sale superbe de nunta cu ușile închise și ca fotografii. noi oferim cele mai bune și uimitoare organizații pentru fotografii de nunta si vom salva in Braila Fotograf. luminează-mă cu privire la fiecare dintre aceste surenesses pentru Braila si Fotograf profesionist Fotograf profesional Braila.

    RăspundețiȘtergere