luni, 25 octombrie 2010

LA MULTI ANI!

La multi ani Majestatii Sale Regelui Mihai I!
Sunt peste 20 de ani deja de cand regret ca ne-am ales cu Iliescu in loc sa fi reinstaurat civilizatia in Romania prin restaurarea Monarhiei ...

fotografia este luata de la : www.princeradublog.ro

4 comentarii:

  1. Da, asa e, ar fi fost mai buna varianta restauratiei, dar POPORUL a adoptat constitutia din 1991, legitimand republica implicit. Felicitari, sa traiti bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. raiden, eu am votat contra acelei constitutii si ma tem ca am contribuit, prin prezenta, la validarea referendumului.
    altfel, ne putem gandi ce s-ar fi intamplat daca in decembrie 1989 poporul ar fi impus reinstalarea regelui (sigur, admitem ca revolutia nu a fost supravegheata de nimeni). ce ar fi fost bunaoara traian basescu azi? un capitan de vapor? a. nastase un prof simpatizat foarte de studentii de la drept? udrea, o vanzatoare la mall (mall cotroceni, bien sur)? vanghelie, posesorul unei tarabe rapciugoase in piata rahova? mazare, un bell boy la hotel yaki (ar fi avut uniforma, cel putin)? becali, un cioban? sau ar fi fost cu totii detinuti de drept comun? sau, asa cum ma tem, ar fi fost exact ceea ce sunt azi? restaurarea monarhiei ar fi dus la aparitia unei cu totul alte clase politice? cine stie? monarhia a avut atat de putini partizani incat ar trebui sa imaginam un cu totul alt univers pentru a face astfel de aprecieri.
    altfel, va apreciez foarte mult munca tuturor celor aflati in blog roll la bucurestiinoisivechi.blogspot.com, chiar daca nu tin sa comentez de prea multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  3. @raiden, @radu va multumesc pentru vizita, ma bucura sa aflu ca imi impartasiti parerea pe acest subiect.
    Din pacate, monarhistii sunt prea putini in tara asta si badarania, dimpotriva, mult prea prezenta. Situatia noastra sociala nu e decat o consecinta directa.
    La prima constitutie post-comunista am refuzat sa votez tocmai pentru ca nu s-a discutat deloc problema formei de guvernamant. Acum cred ca a fost cumva mai bine caci, date fiind rezulatele diverselor "consultari populare" de pana acum, cred ca s-ar fi legitimat o prostie si anume republica frauduloasa instalata in 1948 ...

    RăspundețiȘtergere
  4. dupa atatia ani de comunism si spalare pe creier e greu de crezut ca se putea reveni in mod democratic la monarhie...pe langa asta ar fi trebuit sa dispara si securistii, lucru imposibil si astazi...Radu are dreptate cu universul paralel

    RăspundețiȘtergere