vineri, 12 noiembrie 2010

1879 si consultarea publica de urbanism

Amicul Popescu arata ce se pregateste de multa vreme pe axa Piata Victoriei - Buzesti - Berzei - Casa Poporului sub denumirea de Bulevardul Uranus. Proiectul e in general obscur, aproape nimeni nefiind in stare sa spuna ce se vrea si cum se va face decat in linii foarte largi.


Eu vin si spun ca, spre deosebire de momentul prezent, anul 1879 pare ca era mai transparent. Iata Publicatiunea care solicita opinia publicului referitor la alinierea unor strazi din Bucuresti. Vedeti la prima pozitie strada Berzei.

Cam asta doream sa spun ...

4 comentarii:

  1. Adica despre asta e vorba?

    http://www.cancan.ro/actualitate/intern/sorin-oprescu-capitala-va-putea-fi-traversata-de-la-nord-la-sud-in-20-de-minute-133405.html

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult pentru link...consultare publica? Bucuresti? 2010?:)))
    @lilick...chiar despre aia este vorba

    RăspundețiȘtergere
  3. @lilick: da, ala e. problema mea este ca aceasta operatiune, prevazuta de multa vreme, n-a fost niciodata discutata public, nu s-a organizat niciodata UN CONCURS de solutii si n-are (cred eu) nicio fundamentare economica reala. Traversarea cu pricina s-ar putea face in 20 minute probabil si pe reteaua actuala, FARA EXPROPRIERI SI DEMOLARI cu conditia sa se faca sensuri unice paralele (perechi) si sa se scoata masinile care stationeaza ilegal prin construirea catorva parcari locale. Asadar, pe splai, vis-avis de Tribunal, unde e loc de 4 benzi se circula pe doua sau cateodata, seara, pe una din cauza masinilor lasate in drum. Tot asa e si pe splaiul dintre Victoriei si Izvor si asa mai departe.
    Deci daca era o problema de trafic atunci erau solutii mai ieftine. Daca e o problema de circulat bani catre buzunare diverse atunci e o chestie absolut necesara :))

    Andrei, spune si tu mai explicit ce date tehnice despre acest proiect ai putut gasi pana acum, la peste 10 ani de cand e prevazuta axa asta in PUG!

    RăspundețiȘtergere
  4. pai dupa caum stii am foarte putine date, puzul, aprobat in 2006 :), hotararea de guvern, un concurs pentru triunghiul Grivitei-Buzesti-Polizu si un puz tot acolo...oricum o sa pun absolut totul in urmatoarele articole detaliate, informatii dealtfel foarte putine...am vazut o chestie foarte interesanta pe puzul bulevardului, o zona in care este prevazut ceva, dar nimeni nu a mai precizat nimic despre asta...imi dau seama ca totul a fost facut la misto

    RăspundețiȘtergere