joi, 6 ianuarie 2011

CITESTE SI DA MAI DEPARTE

Am primit un mail de la o prietena care-mi retransmitea un apel la boicot al benzinariilor, apel pe care il si vad la stiri in acest moment.
Ideea este de a nu alimenta la benzinarii in zilele de 17,18 si 19 ianuarie.
Voi sustine initiativa si sper sa fie suficient de popularizata actiunea incat lumea sa se mobilizeze asa cum au facut-o si grecii cand s-au trezit ca preturile au crescut nejustificat la trecerea la euro.
Voi pune cativa litri de rezerva zilele astea si in zilele mentionate nu voi folosi masina, cu atat mai putin pompele japcarilor care s-au constituit in cartel. Asta pentru ca institutiile care ar trebui sa vegheze la comportamentul pietei nu-si fac treaba.
Eu zic ca nu-si fac treaba pentru ca saltul de pret n-are noima. Pretul petrolului este la aproape 60% din pretul din vara lui 2008, moment cand benzina era mult mai ieftina. Cum in golf nu e razboi, cum Hugo Chavez isi face linistit emisiunile tv, Iranul isi vede de treaba (?) ... ramane doar o posibila cauza.
Aceea ca CM de fotbal din 2022 va fi in Quatar iar islamisti au anuntat ca il vor rapi pe Cristiano Ronaldo ...

5 comentarii:

  1. Nu este tocmai un boicot aşa ceva. Un adevărat boicot ar fi ca trei zile să nu circule nici un autoturism. Dacă este vorba doar de alimentare, profitul benzinăriilor va fi acelaşi, pentru că toţi care nu au alimentat trei zile vor face coadă în cea de a patra zi. Să nu circule nici un autoturism măcar o zi pe săptămână, nu mai vorbesc de două sau trei zile pe săptămână, cu siguranţă că benzinăriile ar simţi o gaură importantă în încasări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca asa e insa cu certitudine va fi un semnal. Iar faptul ca trei zile n-ar rula niciun ban din incasari cred ca ar fi si asta un mic ghiont ...
    Eu as fi mai radical si m-as inscrie la un protest in care accesul in benzinarii ar fi blocat permanent de masini, prin rotatie, daca fiecare s-ar angaja sa stationeze un oarecare interval de timp pe bretelele de acces/iesire. Dar e mai greu de facut asa ceva. Daca in Bucuresti ar fi benzinari independenti ar fi o varianta ca alimentarea sa se faca numai de la aceia.
    Retinerea de a circula in acele trei zile ar fi insa, intr-adevar, cea mai buna solutie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu ai încredere să alimentezi de la independenti?
    Eu nu prea... am făcut-o de cîteva ori prin ţară, ba furau ca-n codru, ba era plină de mizerii.

    Furtul la pompă practic nu poate fi probat; asta mă seacă la fel de tare.

    Fiindcă n-am ce să mai zic altceva, dau un link:
    http://beranger.org/post/2608797142/boul-de-davidescu

    RăspundețiȘtergere
  4. @hm: ai dreptate, recunosc ca nu am incredere sa ma opresc la astfel de statii. insa pot sa spun ca am patit-o si la "case mai mari". in urma cu ceva ani - vreo 5 - am alimentat la OMV de la Bellu. Dupa cateva sute de metri ma opream in zbucium si fum caci rezervorul de benzina fusese alimentat cu motorina ... ulterior am avut confirmarea ca nu eu am gresit caci si altii au spus acelasi lucru.
    Un pic dur articolul din link dar nu pot sa contrazic.
    Ce sa facem altceva? Eu raman la parerea ca o abstinenta de trei zile, daca ar fi generala, ar da un semn atat alora ce trebuie sa vegheze la constituirea cartelurilor dar si a nesimtitilor astora care ne jupoaie.
    Uite, ma scoate din minti faptul ca o statie Petrom de pe soseaua Chitilei a fost convertita in OMV unde pretul e mai mare! Chestia asta mi se pare inacceptabila, OMV - incerc sa-l ocolesc cat mai mult si sa nu le bag bani in buzunar unora care ne-au jefuit profitand de presiunile politice legate de aderare.

    RăspundețiȘtergere
  5. la OMV am auzit şi eu chestia aia cu motorina de care spuneai, chiar un prieten a păţit-o, dar nu la bellu.
    lukoil iar e de mare excepţie.
    încerc să boicotez şi eu, cît de cît, ce să zic!

    RăspundețiȘtergere