sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Pentru o invelitoare la o magazie ... ce caligrafie!

Nu comentez prea mult. Subiectul cererii era schimbarea invelitorii unui acoperis putred de la o magazie amarata. Pe document apare numele consilierului local, probabil ajutor al primarului, Vasile Paapa. Despre acesta gasiti un foarte bun articol la un domn penume Madalin Focsa.





Despre Vasile Paapa am mai multe documente drept care candva voi face un articol la care sper ca va contribui prin comentarii si Dan Rosca (?).

6 comentarii:

  1. Astfel de documente ar trebui să fie digidizate de către autorităţi şi puse pe internet.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt zeci de dosare in zeci de ani, fiecare cu sute de file ... Unele nedeschise niciodata; mi s-a intamplat la unele sa fiu primul cercetator (nu des dar s-a intamplat). Pentru asta trebuie enorm timp si resurse umane. Si bani si tehnica. Cred ca mare parte dintre aceste informatii au fost deja trecute pe microfilm, multe din foile de cercetare afirma acest lucru: "pregatit pentru microfilmare"

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred că la vremea respectivă cererile erau scrise de persoane calificate pentru o scriere lizibilă şi inteligibilă : aşa zişii conţopişti / copişti. Resurse umane ar exista gârlă - în vremurile astea de criză -, problema este pur tehnică şi organizatorică.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Armyuser: ai perfecta dreptate. Am gasit de mai multe ori documente ce fusesera clar scrise de altii pentru petenti. Pentru ca pe ele scria "pentru conformitate" si aparea semnatura redactorului. Unul dintre ei l-am gasit in doua cereri distincte, imi pare rau ca n-am fost pe faza ca sa fotografiez documentele ... Cred ca asta este unul dintre cazuri iar contopistul a vrut sa-si faca reclama sau "intrare pe piata" :) Cine stie cat i-o fi luat omului pentru cererea asta ? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. "pe unul dintre ei" am vrut sa scriu

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca ar fi foarte interesant de publicat mai multe exemple de astfel de conţopisme, de mult trecute...

    RăspundețiȘtergere