sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Piata Universitatii, Petrica si lupul

Am vazut azi expozitia cu proiectele din concursul de amenajare pentru piata de peste parcarea in lucru de la Universitate. Intr-o postare, in care admiram o linie dreapta a unui perete al acestei parcarii in lucru, ma declaram temator fata de rezultatele acestui concurs. Se pare ca am atins acea varsta in care experienta acumulata ma face sa nu ma insel in domeniul meu :))
Nasoale rezultate! Se vede ca nimeni nu s-a ostenit sa citeasca ce a scris in mod exemplar Radu Oltean aici. Nici planurile puse de mine cu Piata Universitatii (sub aceasta eticheta) n-au parut sa-l incite decat pe colegul meu Radu Ponta, care a si luat o mentiune cu echipa lui de "arhitecti republicani" (The Republic of Architects se cheama grupul lor).
Voi comenta maine, duminica 13.11.2011 la TVR Info, de la ora 11.30, caci iar am fost invitat. Aici intervine si Petrica alaturi de lupul sau caci sper ca de data asta nu se contramandeaza.
Prin urmare, urata critica a rezultatelor acestui concurs o voi expune prin viu grai, daca va fi timp destul pentru asta. Pentru ca multe sunt de spus ...

POST FACTUM:
Multumesc TVR Info pentru oportunitatea dezbaterii, fie ea si la modul rapid, a problemei felului cum se croiesc spatile publice in Romania. Poate va exista o continuare a temei, cu alte subiecte si voi putea sa spun mai limpede unele pareri. Dl Popescu ma provoaca la articol asa ca va trebui sa o fac, nu stiu cand.

7 comentarii:

  1. De departe cel mai mult m-a indignat Hurduc, care a găsit de cuvință să pună o arteziană în fața lui Mihai Viteazul, de parcă ar cădea peste Niagara cu cal cu tot. Sau poate își imagina că e la Aquamagic. Niciun pic de respect pentru valorile cardinale ale neamului. Nu mă miră de la apărătorul turnurilor în zona Cișmigiu. Mai sunt și alți neinspirați, de exemplu unul ridica un deal în fața lui Mihai Vitezul. Altul făcea un labirint de tip Versailles în piață... Nebunii.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Romulus: ai dreptate, unele propuneri erau halucinante. Emisiunea a fost densa, se putea vorbi mult si nu am stiut ce sa spun mai intai ... Sper ca am fost coerent.

    RăspundețiȘtergere
  3. astept sa pui si un articol cu unele concluzii ale tale :)...in emisiune mi s-a parut ca s-a sarit de la una la alta fara logica, iar interventia vicelui a fost misto :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Popescu: da s-a cam sarit si n-am apucat sa spun unele lucruri pe care le doream. Nici nu stiam de faptul ca va vorbi vicele. Nici n-am inteles de ce m-ar fi invitat saptamana viitoare la primarie cand eu i-am spus doar ca tin cam ascunsa DEZBATEREA PUBLICA ce se desfasoara acum in relatie cu strategia Bucuresti 2035. Nu cred ca a inteles ce doream sa spun. Nu a existat un fir rosu foarte clar, discutia a fost setata de la bun inceput in perimetrul "sueta la o cafea". Am vrut sa spun mai multe decat am spus dar asa se intampla cand e in direct si cand este segmentata expunerea. Vezi ca maine e festivitatea de premiere la Calles si ultima zi de expozitie. Putini au scris in caietul de impresii al expozitiei dar toti au deplans nivelul. Eu am scris doar ca e scandaloasa atribuirea premiului 1. Dar sa vezi ce solutie halucinanta avea Hurduc! :)))) Era prea mult de comentat, trebuia cel putin o ora curata, cu un punctaj de discutii pus pe hartie. Sper ca am fost cat de cat coerent ca altfel stiu ca am gusa, mi-a spus maica-mea :))

    RăspundețiȘtergere
  5. am ajuns astazi la expozitie...am facut si poze si poate pun si eu un articol...a fost pe alocuri distractiv :)...n-am vazut caietul de impresii, dar nici nu obisnuiesc sa folosesc

    RăspundețiȘtergere
  6. @Popescu: trebuie sa pui un articol. Eu nu am fost cu aparatul dupa mine deci n-am nicio imagine sa ilustrez asa ceva. Te milostivesti sa-mi trimiti si mie? Ai recunoscut acolo un proiect despre care vorbeam la TV si care facea un fel de piele de sarpe Anaconda din Academiei pana in rondul de la Universitate ? :) Nu te-a distrat labirintul de boscheti de care spunea mai sus si Romulus? Nu-i asa ca solutia castigatoare are niste corpuri de iluminat ca tepele din Piata Victoriei (promise dar neamplasate) sau ca balizajul unei piste de aeroport? Nu-i asa ca in solutia castigatoare pare ca nicio ambulanta sau masina de pompieri nu va utea accede la frontul opus Universitatii? Nu-i asa ca am dreptate cand remarc ca niciun proiect nu a gandit sa rezolve o stationare decenta a taxiurilor care dintotdeauna au avunt aici un important punct de stationare? Trist a fost ca nume destul de cunoscute apar asociate unor proiecte care dovedesc ca un spatiu atat de simplu pana la urma este atat de greu (pentru unii chiar imposibil) de inteles in logica lui evolutiva ...

    RăspundețiȘtergere
  7. am poze si iti trimit, dar nu sunt la o calitate foarte buna...cum ti-am mai spus si presedintele juriului a zis ca au ales din ce au avut si uitandu-ma pe taote proiectele chiar nu stiu daca au ales prost...pur si simplu asta e calitatea :)

    RăspundețiȘtergere