duminică, 15 septembrie 2013

ROSIA MONTANA - AMPLOAREA REALA A PROTESTULUI IMPOTRIVA RMGC

Imaginile de mai jos sunt luate de dl. arh. Valeriu Dragan azi, la ora 20.15 Nicio televiziune nu are o imagine de ansamblu a acestui mars care pare mai mare ca niciodata. Mie imi aminteste de Pastele cu Regele Mihai.


8 comentarii:

  1. Îmbucurător !
    Javrele judaice n-au nici un interes să arate amploarea manifestaţiilor !

    RăspundețiȘtergere
  2. A mai fost înainte cel al AC împreună cu Alianţa "15 noiembrie" Braşov, din 15 noiembrie 1990, 500 de mii e puţin zis. Gemea Piaţa Palatului, erau pline străzile până la Universitate şi pe Calea Victoriei până spre Piaţa Victoriei, şi când lumea staţiona la miting, era coadă până la Romană.

    Şi a mai fost un marş puternic, unul dintre cele mai tari, era frig de crăpau pietrele, dar au ieşit cel puţin 100 de mii, în decembrie 1999, când cu mineriada de la Stoeneşti şi Costeşti, de fapt, o tentativă de lovitură de stat - pe bune (aminteşte-ţi dezertarea gen.Lupu când a văzut că-i groasă). Am fost, detest frigul, dar nu mi-a păsat. A fost important să ieşim, ca să arătăm că nu ne e frică şi că niciodată nu va mai fi posibilă o mineriadă în Capitală. Rănile sunt adânci şi încă necicatrizate. De aceea, ceea ce face Ponta la Roşia Montană e iresponsabil.

    Mulţumesc pentru civismul tău.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Roxana Iordache
    Doar ca "mineriada" din 1999 nu era un alt "copy-cat", ci prima manifestare sociala autentica a minerilor din Valea Jiului. Mass-media si CVTudor au deturnat scopul marsului, miscarea fiind portretizata ca o alta actiune "iliesciana", doar ca de data asta era si "lovitura de stat". Fals. Pacat ca nu au ajuns in capitala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Într-adevăr imaginile arată amploarea reală a protestului.
    PS. „Ponta s-a spălat pe mâini înaintea mulţimii zicînd: „Nevinovat sânt de sângele dreptului acestuia. Voi veţi vedea.” :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc tuturor pentru ca, cel putin pana acum, ati fost singurii comentatori dntre cei peste 320 care au deschis aceasta pagina !

    RăspundețiȘtergere
  6. pai sa comentam si noi. am fost si noi pe 15 noiembrie in piata palatului. nu puteau fi jumatate de milion de oameni, e mult prea mult. un bucurestean din 4 era acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am fost la adunarea respectiva. Am fost insa in decembrie 89 pe 21 seara la Inter si pe 22 in mars in strada. Am plecat o mana de oameni de la ICEM si IPROMET din Crangasi si pana in Piata Palatului era deja un fluviu cu toate ca pe drum portile intreprinderilor erau incuiate sa nu iasa oamenii (IFMA Tutunul, Bere Grivita ...)
      Dar oare la Revolutie, in 21 sau in 22 Decembrie 1989 cati or fi fost ca daca stau sa compar imaginile si memoria ...

      Ștergere