miercuri, 11 septembrie 2013

MUNTII NOSTRI NIMIC N-AU, TOTI DIN LUME BANI NE DAU

Este o varianta elvetiana a cunoscutei ziceri "Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta!" pe care prietenul Cepeca o foloseste intr-o postare recenta. Tema am dezbatut-o destul de aprins la intalnirea bloggerilor PNL (dintre care nu fac parte in mod formal) din 10 septembrie cu senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu. Dezbaterea o vedeti reflecatata, din punctele lor de interes, la Cepeca sau la GicaContra. Punctul meu de interes este patrimoniul asa ca l-am intrebat pe dl SRS daca nu i se pare, totusi, lamentabila prestatia actualului ministru al culturii dat fiind ca e cel putin dubios ca un minister al culturii sa initieze o lege speciala in minerit (facand si derogari de la legislatia de patrimoniu pentru asta). I-am spus ca intrebare imi pare delicata data fiind prietenia domniei sale cu dl Radu Boroianu, secretar de stat pentru patrimoniu al respectivului ministru ... Dansul a raspuns cum ma asteptam, adica il apreciaza pe dl. Barbu nu atat pentru ce a facut pana acum ci, mai ales, pentru ceea ce se pare ca ar pregati important. Daca e tot ca pana acum sper sa mai traga de timp. In ce priveste Rosia Montana, domnia sa a spus apasat ceea ce este evident pentru oricine: RMGC si proiectul lor de exploatare este in primul rand o speculatie de bursa cu iz infractional.

 

La intalnire a fost pentru scurta vreme si dl. deputat Radu Zlati care a trebui sa plece la indatoriri oficiale despre care a si dat cateva informatii. Sper ca va fi si domnia sa invitat in viitorul apropiat si poate avem o dezbatere pe tema patrimoniului. Cineva, recent, imi comenta ca "patrimoanele astea" sunt doar niste inventii ale unor ONG malefice care urmaresc sa puna bete in roate progresului romanesc. Trebuie facut ceva caci este trista aceasta intelegere la un nivel atat de jos a ideii de patrimoniu cultural si am sa vad ce se poate face.

4 comentarii:

  1. Corect. Sunt de discutat problemele de patrimoniu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat. In urma cu ceva timp, inainte de alegeri, fusesem invitat sa fac parte din comisia pentru cultura a PNL Bucuresti. De aceea am si fost la dezvelirea placii memoriale legate de Mazar Pasa. Cam pe atunci am si lucrat la ceva ce s-ar fi putut constitui intr-o baza de discutii dar a ramas ca-n gara. Gara Progresu ...
      http://a-craciunescu.blogspot.ro/2011/03/despre-liberalism-si-dezvoltare-urbana.html

      Ștergere
  2. Subiectul a revenit în prim-plan, prin proiectul trimis Parlamentului, cu mineri în grevă, proteste de stradă, se caută iarăşi documente vechi, calcule, ameninţări cu justiţia şi daune uriaşe, boicotarea investiţiilor străine viitoare, etc. Se prezintă totul cu o singură soluţie, mai comentăm “redevenţa” :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa se intampla cand se sare peste etapa principala, aia de analiza preliminara si de discutie a oportunitatii. Treaba aia cu masuratul de 10 ori inainte de a taia o singura data este un margaritar al gandirii romanesti care este doar o mostra de intelepciune doar pe hartie. Fireste, romanii au la indemna si indemnul religios de a nu arunca margaritarele inaintea porcilor insa nici asta nu conteaza prea mult caci romanul se considera si foarte intelept in religie prin simplul fapt ca isi trage cateva cruci cand trece prin fata unei biserici. Pojghita conteaza iar daca este si aurita atunci aia conteaza foarte mult.

      Ștergere